Forfatter Mich Vraa

Oplev Mich Vraa, fredag den 1. marts kl. 12.00, ved Bogmessen Aarhus åbningsshow på den store scene i et interview med Allan Breckling fra Brecklings Bogcafé.

Og efterfølgende vil du få mulighed for at købe et signeret eksemplar af hans nye roman, “Under en anden himmel” (2023) på Bog & Ides stand.

Forfatter Lars Rasmussen

Oplev Lars Rasmussen på den store bogscene, lørdag den 2. marts kl. 13.00, hvor han fortæller om sin nye bog, “What the fuck, Lars? Alle kan blive til noget”.

Kom forbi Lars Rasmussens stand, hvor han sælger sin nye bog til helt særlig messepris – og du får selvfølgelig også en signering med.

Forfatter Linda Lassen

Oplev forfatter Linda Lassen, fredag den 1. marts kl. 17.00, i et interview med Allan Breckling fra Brecklings Bogcafé på den store bogscene på Bogmessen Aarhus.

De to historiske og biografiske romaner, udgivet på forlaget Hovedland, handler om en Danmarkshistorie, vi ikke må glemme.

Forfatter og kunstner Ibi-pippi Orup Hedegaard

Oplev Ibi-pippi på den store bogscene, lørdag den 2. marts kl. 14.30-15.30, hvor hun interviewes af Mikkel Wendelboe og læser op fra sin nye digtsamling “Kung Fu Girl 9220”.

Mød også Ibi-pippi på hendes stand, hvor hun udbyder bøger og merchandise, blandt andet den anmelderroste børnebog “Pan og Pindprinsen”, som fik 6 stjerner i BT.

Fotocopyright: Suste Bonnén


Allan Breckling, Brecklings Bogcafé

Manden bag Brecklings Bogcafé, Allan Breckling, besøger Bogmessen Aarhus for at interviewe forfatterne Mich Vraa og Linda Lassen, fredag den 1. marts på den store Bogscene.

Brecklings Bogcafé glæder sig til at møde de gode læsere og publikum på Bogmessen.


Forfatter og journalist Mikkel Wendelboe

Forfatter og journalist Mikkel Wendelboe har udgivet 15 bøger siden 2014. Mikkel interviewer indtil flere forfattere/udstillere på scenen, og ellers er han at finde rundt omkring på messen for at finde pulsen, tage billeder og lave live streams.

Du kan også finde Mikkel på hans stand, hvor han gerne viser sine bøger frem og får en snak.


Illustrator Rasmus Julius

Mød den kendte streg, Rasmus Julius, på hans stand på Bogmessen Aarhus.

Kig forbi Rasmus Julius stand, og se hans finurlige, sjove, gennemtænkte tegninger, malerier og originaltegninger. Måske får du selv en streg med på vejen.


Sanger og sangskriver
Lecia Jønsson

Lecia har i tidens løb trådt mange karrieretrin, fra duo-samarbejdet med lillesøster, Lucienne – henover pigtrådsmusikken, dansktop af bedste kvalitet, senere Laban for at gå over til en karriere indenfor Country. Lecia er aktuel med sin bog ‘Det’ en Hem’lighed. Mød Lecia på Bogmessen.

Forfatter Jesper Stig Andersen

“Jeg har skrevet en bog om mit venskab til en vild delfin igennem 4 år….den handler om hvad sådan et venskab gør ved en og også hvad mine andre vilde dyrevenner betyder for mig!

Kom og få en snak ved min stand!”

Forfatter og musiker
Allan Bo Jørgensen

“Jeg har været musiker og orkesterleder i 50 år. De senere år har jeg holdt en lang række foredrag under titlen “Duke, mig og alle de andre”. Nu har jeg også skrevet en bog om emnet, og den kan du nu se og købe på min stand på Bogmessen Aarhus.”

Forfatter Jeppe Aarkjær

Jeppe Aakjær er det 20. århundredes måske største danske lyriker. Bondefødt i 1866, med benene solidt plantet i den jyske muld havde han samtidigt fingeren på den moderne verdens puls. En lyriker og agitator, der ikke stod tilbage for at dele sin mening åbent og bredt. Se og hør mere på Aarkjærselskabet – Jenles stand.

Forfatter Henrik Olsen

“Jeg dykker ned i fortiden og dukker op med fascinerende fortællinger om jernalderens fyrster. Min debutroman ’Fyrstens fald’ tager udgangspunkt i virkelige fund fra jernalderens Danmark og kæder dem sammen til en medrivende fortælling. Mød mig på Attikas stand.”

Forfatter Gitte Saldern

“Jeg driver til daglig praksis i Aabenraa som specialist i Naturlig Intelligens og Integral Sexologi, hvor der tages udgangspunkt i, at vi har al den viden og energi vi har brug for inden i os. Kom forbi min stand, og hør mere om min bog,
DU ER IKKE DEN DU TROR DU ER.”

Johannes V. Jensen

Nobelprisvinder i litteratur, ophavsmand til klassikere som Kongens Fald og Den Lange Rejse. Forfatter til utallige af kronikker, artikler, fagbøger, digte rejsebeskrivelser oma. Storebror og kraftkarl. Mød Johs. V. Jensen hos Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museets stand.

Thit Jensen

Forfatter til både samfundsromaner og historiske skildringer. Kvindesagsforkæmper, kompromisløs foredragsholder og samfundsdebattør. Lillesøster og Valkyrie. Mød Thit Jensen hos Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museets stand.

Forfatter Nina Raaschou

“Jeg står på Forfatterforlaget Attikas stand, og lørdag kan jeg opleves på den lille scene, hvor jeg præsenterer min nye bog, “Se min skole”, som handler om, hvor forskelligt vi oplever de samme begivenheder.”

Forfatter Karen Kolmos

“Jeg har debuteret med en novellesamling “Smilet sidder i fødderne”, som er udgivet gennem Forfatterforlaget Attika. De 9 noveller kredser om emner som fortid, nutid, voksne og unge, og kriser, som mennesker oplever. Jeg glæder mig til at præsentere min bog på messen.”

Forfatterne
Claus Øien Ingemann og
Helle Marianne Rasmussen

“Vi har sat forandringsprocessen i system og viser, hvordan du med en demokratisk tankegang, enighed og ejerskab får succes. Som bonus får I et bevidst og modent forandringsmiljø på jeres arbejdsplads.”

Forfatter og naturfotograf
Rune Engelbreth Larsen

“Forlaget Dana udgiver billedrige naturbøger af Rune Engelbreth Larsen, der fortæller alt om, hvor og hvordan vildheste, bisoner og elge atter genforvilder Danmarks natur.”

Forfatter og designer
René Holst

“Bimle er til alle små bænkebidere med store følehorn. Kom og prøv Bimles app, der er et lille safe-space i en verden med mange indtryk. Eller kig i bøgerne, hvor I frit kan tale om følelser.”

Forlaget Straarup & Co

“Straarup & Co er et aarhusiansk forlag med hovedsæde for enden af Stadion Allé. Forlaget har eksisteret siden 2017.Fælles for alle vores udgivelser – uagtet genre og målgruppe – er høj kvalitet, aktualitet og den gode historie. Vi glæder os til at være en del af Bogmessen i Aarhus!”

Forfatter Claus Elgaard

Jeg har skrevet bogen KOLLAPS om 10 danske mænd, deres alvorlige nedture, afgørende vendepunkter og comebacks til livet. Kokken Thomas Herman, tv-værten Jes Dorph-Petersen, cykelrytteren Jens Veggerby og mange flere. Mød mig på scenen i salen, fredag, kl. 16.30.

Forfatter og illustrator
Inger Tobiasen

“Mød mig og alle mine bøger på bogmessen ved mit forlag FANNIS FARVER. 

Vi er fulde af fantasi, fest og farver.”

Forfatter Lars Kærgaard

“Midt i februar debuterer jeg som skønlitterær forfatter på Forfatterforlaget Attika med romanen “Hvornår er det for sent”. Hør mig fortælle om bogen på den lille scene, lørdag kl. 16.00. Jeg kan også træffes på forlagets stand, hvor jeg gerne signerer min bog.”

Forfatter Susanne Frandsen

“Jeg er forfatter, coach og chok-/traumeterapeut, og fortæller om, hvor de tanker, vi har, stammer fra, og hvordan man ændrer dem med henblik på at skabe et dramafrit følelsesliv hos børn og voksne. Hør mig på den lille scene, fredag kl. 15.00.”

Forfatter Christian Engkilde

“Jeg har skrevet romaner i mere end 25 år. De seneste år har han haft et særligt fokus på dystopiske fortællinger til unge og voksne. PANDORA-trilogien har været en bestseller på bogmesser landet over. Min nyeste roman, NOTER OM AT OVERLEVE, blev bl.a. anmeldt og anbefalet i Troldspejlet Podcast.”

Forfatter
Ea Kirstine Bork Hovedskou

“Jeg er debuterende forfatter hos forlaget Silhuet, med urban-fantasy romanen Forbandet Magi. Bogen leger med forskellige koncepter af magi og finder den skjult i hverdagens normalitet. Selv den moderne verden er fyldt med magi – på godt og ondt.”

Skriveforlaget

“Vi er Danmarks mest erfarne selv- og medudgiverforlag. Udover Skriveforlaget, huser vi også det traditionelle fagbogsforlag, Indblik, og siden januar 2024, det Aarhusianske medudgiverforlag, Trykværket. Kom forbi og få en uforpligtende snak om udgivelse.”

Forfatter Anders Foldspang

Anders Foldspang, professor emeritus i folkesundhed, skrev og tegnede for en del år siden Lagkagebogen til familiens børn, som har nydt den med stor glæde. Derfor har forfatteren og illustratoren tænkt, at den også kan komme andre børn til glæde med både tekst og skønne og skøre illustrationer. Mød Anders hos Trykværket.

Forfatter Steen Horster

Steen er uddannet i Statskundskab. Hele livet har Steen være interesseret i kunst og historie, hvilket bl. a. har ført ham forbi Aarhus Kunstakademi og en periode som formand for Bymuseets Venner – Aarhus. Han har skrevet Mefistoles’ marionet. Du kan møde Steen hos Trykværket.

Forfatter Anne-Pia Jørgensen

Anne-Pia Jørgensen debuterede i 2016 med den historiske roman Bidronningen og har efterfølgende udgivet romaner i forskellige genrer som argumentatorisk roman, eventyr, social realisme og nu også spekulativ fiktion. Mød Anne-Pia hos Trykværket.

Forfatter
Jytte Vestergaard Damgaard

Jette er vokset op i Danmarks smukkeste natur og synes, at alle har ret til at lære naturen at kende. Intentionen med Møllehavens skjulte skatte er at fortælle en hyggelig historie, der giver børn lyst til selv at bevæge sig ud i naturen og opleve og undersøge. Mød Jytte hos Trykværket.

Forfatter og designer Lone Danø

Forfatter og designer Lone Danø har specialiseret sig i at tegne diagrammer og strikke farverige strømper med sjove motiver. Det er der kommet tre illustrative bøger ud af, med søde og festlige strikkeopskrifter : Okker-gokker Børnesokker, Lad strømperne tale, En Verden i Strik. Du kan møde Lone hos Trykværket.

Forfatter
Helle Hammer Mortensen

Helle har skrevet Tænk at eje et ishus – en samling fine, fiktive fortællinger, om livet på et plejehjem. Fortællingerne er inspirerede af hvert et livstykke, som hun har lært at kende i sine år i plejesektoren, som ergoterapeut. Helle står hos Skriveforlaget hele weekenden.

Forfatter Finn Ehlers

Finns bøger er fyldt med mystik, videnskab og humor. Hans enorme viden om IT, historie og religion, bruger han til at skabe en anderledes fortælling, hvor videnskabelige områder smelter sammen, og finurlige vittigheder kreeres. Mød ham søndag på Skriveforlagets stand.

Forfatter Louise de Richelieu

Louise har skrevet de to første bøger i eventyrtrilogien Spillet om magten – Kong Knuds bryllup og Kejserinde Dagmars flugt. Serien handler om tre søskende, der bliver fanget på forskellige tidspunkter i den danske historie og bliver en del af historiefortællingen. Louise står på Skriveforlagets stand hele weekenden.

Forfatter Svenning Svenningsen

Svenning har skrevet i to meget forskellige genrer. Hans første bog var en thriller, med tråde tilbage til Anden verdenskrig. Den seneste udgivelse er en digtsamling med klima og krig som fokus. Salget af Svennings digtsamling støtter børnene i Ukraine. Svenning er hos Skriveforlaget hele weekenden.

Forfatter
Simon Grund Sørensen

“Naturvidenskabsmand, der har taget overspringshandlinger til det næste niveau og skrevet en fantasybog. Hvis du er til fantasy for unge og voksne, så kom forbi og ’talk nerdy to me’ . Min bog “Path of the Taker” udkommer 1. marts.”

Forfatter Ane Gudrun

“Jeg har over 30 bogudgivelser bag mig, og er forfatter og illustrator til en lang række bøger både for børn og voksne, let-læs, billedbøger, romaner, faglitteratur og drama. Jeg står på min stand med Forlaget Ravn – hvor du kan se nogle af mine mange udgivelser. Kom og få en snak og en god pris på en god bog.”

Fotograf Birgitte Røddik

“Jeg elsker at tage portrætter af folk og høre deres historier. Jeg rejste rundt i Cuba med mit kamera i hånden, tog billeder af og talte med folk. De farvestrålende fotos fra Cuba har jeg samlet i en flot bog. Kom forbi min stand til en snak om drømme, opskrifter og Cuba.”

Forlaget De Berejste

“Mød forlægger og redaktør, Lars-Terje Lysemose, og flere medlemmer fra De Berejstes Klub. Forlaget står bag den prisvindende og anmelderroste serie “Kronisk rejsefeber”, hvor nogle af landets mest berejste skribenter fortæller om nogle af deres til dato bedste rejseoplevelser.”

Forlaget Sweetheart Ink

“Hos Sweetheart Ink finder du romance og feelgood-litteratur. Med en bred vifte af romaner skrevet af danske forfattere samt oversatte titler fra bedst sælgende internationale forfattere er der noget for enhver smag – uanset om du er til den søde fortælling eller den hotte historie.”

Mette Winding Top

“Jeg ejer Forlaget Babel, som har udgivet “Den forkerte muhammedtegner – og andre nuancer af karikaturkrisen”. Tør du få nuanceret dit billede af Danmarks største udenrigspolitiske krise siden Anden Verdenskrig? Så kig forbi Forlaget Babels stand, og få dit eget eksemplar og en snak med mig.”

Redaktør og forfatter
Lise Bostrup

Lærebogsforfatteren Lise Bostrup er formand for Den Danske Sprogkreds. Hun er mest kendt for lærebogen “Aktivt dansk”, en begynderbog for udenlandske studerende. Du kan blandt andet møde Lise Bostrup på scenerne, og på Den Danske Sprogkreds stand.

Forfatter Michael Falkendorf

Danskunderviser, foredragsholder og naturfotografen, Michael Falkendorf er cand.phil. i dansk og sprogpsykologi og bestyrelsesmedlem i Den Danske Sprogkreds og bidragyder til bladet Sprogkræsen. Hør ham på scenen, og mød ham på Den Danske Sprogkreds stand.

Forfatter
Karin Louise Sigurskjold

Forfatteren Karin Louise Sigurskjold er cand.mag. i engelsk og oldtidskundskab. Hun er næstformand i Den Danske Sprogkreds og medforfatter til Hver fugl synger med sit næb. Mød Karin Louise på scenen og på Den Danske Sprogkreds stand.

Forfatterne
Hanne og Torben Munk

Forfatterparret Torben og Hanne Munk har sammen skrevet kriminalromanerne Død Ø og Mordet på Eden have, som begge er udkommet på Mellemgaards Forlag i 2023. Mød dem på Den Danske Sprogkreds stand.

Alias Forlag

Alias Forlag udgiver kvalitetsbøger produceret i Danmark. Forlaget er specialiseret i illustreret skønlitteratur. Dels klassiske, dels af nye danske forfattere.

Forfatter Jacob K. Rosendal

“Hør mig på den lille scene i salen, søndag kl. 15, hvor jeg fortæller om min skriveproces og læser fra min seneste digtsamling, “At samle noget op, som ingen har tabt”, udkommet på Alias Forlag. Mød mig også på forlagets stand søndag kl. 14-15.”

Forfatter og illustrator
Anita Christensen

“Mød mig på Alias Forlag stand alle dage, og hør mig på den store bogscene, lørdag kl. 14, hvor jeg blandt andet fortæller om og læser op af min debutroman “Det evige øjeblik”. Jeg har selv illustreret min bog med 27 découpager.”

Musikbogsforfatter
Asbjørn Grøn

“Hør mig på scenen i salen, fredag kl. 16, hvor jeg præsenterer min bog “Børnenes klaverbog”. Jeg spiller desuden et par stykker fra bogen på mit keyboard. Bagefter kan du møde mig på Alias Forlag stand, fredag kl. 16.30-17.30.”

Forfatter, illustrator og oversætter Jørgen Skaastrup

“Mød mig på Alias Forlag stand alle tre dage, og hør mig læse op på scenen i salen, søndag kl. 10.30 bl.a. af ‘Digte fra baglandet” af Ella Wollf, som jeg har oversat. Jeg har desuden selv illustreret mine bogudgivelser på Alias Forlag.”

Forfatter Susanne Kjærgaard

“Mød mig på Alias Forlag stand, lørdag kl. 13-16, og hør mig på scenen i salen, lørdag kl. 12.30, hvor jeg blandt andet læser op fra min bog prosa-/lyrikhybriden, “Tre små historier om det meste.”

Klynggaard Forlag

Kom og oplev Claus Elgaards nye bog ’Kollaps’,’ Kend din urt’ af Rikke Goerlich, ’Naturpynt dit hjem’ af Renate Rosenmeier og kom til snigpremiere på bogen ’Det første Phaunie eventyr’ af Rikke Hedman og illustreret af Nanna Ernst. Vi ses!

Forfatter Lone Mikkelsen

“Oplev mig på Speakers Book Corner i salen, fredag den 1. marts, kl. 14.30, hvor jeg fortæller om min bog ‘Offervilje’. Find mig også på Forfatterforlaget Attikas stand. Glæder mig til at hilse på dig.”

Forfatter
Anette Stadler Bang

“”Jeg har op til flere gange præsteret at skylle matadormix-stykker fri for sulfo, for herefter at spise hele posen på ganske få minutter.” Jeg håber, at du har lyst til at kigge forbi og høre om 30 års tro tjeneste som tvangsoverspiser.”

Forfatter Ulla Bruun

“Jeg skildrer i haikuform og enkelte digte sanseindtryk om årstidernes skiften, stemninger og følelser i fx hverdagen; tanker der kredser om livets sårbarhed, ofrene for krig, vores lidenhed i forhold til universet og bevidstheden om at være i nuet. Mød mig på Forfatterforlaget Attikas stand.”

Forfatter Pete Williams

“Jeg har skrevet “Født til Fiasko – en social tabers lange vandring.” Jeg er oprindeligt en gadedreng fra sydøst London, og har blandt andet skrevet om dét at bryde med sin sociale arv. Hils på mig på Wadskjær Forlags stand. Jeg glæder mig til at møde dig på bogmessen.”

Forlaget Evig

“Ry Kristensen skriver børne- og ungdomsbøger, blandt andet den anmelderroste illustrerede børnebogsserie “Den blå drage” og fantasytrilogien “Dragesten”. Køb bøgerne til særlig messepris, og få en signering med på vejen. Vi ses.”

Forfatter Heidie Kosiara

“Jeg er forfatter til de to første Duft dig glad bøger i bogserien. Min mission er at inspirere til bevidst at bruge lugtesans til at skabe en bedre trivsel i hverdagen. Kig forbi min stand, og hør mere om hvordan du kan dufte dig til mere glæde i din hverdag.”

Forlaget Ti Vilde Heste

“Ti Vilde Heste er sprunget ud af en dyb kærlighed til litteraturen i alle dens former. Vi byder på oversættelser af oversete klassikere, genudgivelser af glemte kuriositeter og nu og da spændende nyskrevne værker. “

Filosoffen Anders Fogh Jensen

“Kom forbi og få en snak om de store eksistentielle spørgsmål i livet, gå på opdagelse i et udvalg af mine mange bøger, hør om Dannelsesrejser og dyk ned i verdens kulturelle og filosofiske grundpiller. Der er konkurrencer med fine præmier på min stand fx. til konfirmanden.”

Forfatterforlaget Attika

“Vi er et af Danmarks ældste andelsejede forlag, med ca. 30 titler udgivelser om året. Forlaget er i positiv udvikling med flere rutinerede og helt nye forfattere. Vi har indtil flere forfattere repræsenteret på messen, og I kan møde flere af dem på scenerne.”

Forfatter
Jens Thygesen Nielsen

“Jeg er forfatter til “Kunsten at gøre drømme til virkelighed”. Kom forbi og hør, hvordan du lever længere og bedre ved at udleve dine drømme. Ser frem til at møde dig.”

Forlaget Æther

“Vi bor i Aarhus, og er et forlag der favner bredt; men prioriterer den visuelt kreative idé, hvor visuelle elementer er en vital medfortællende del af historien; det vi kalder Visuel Litteratur. Vi udgiver også tegneserier og oversat litteratur.”

Permakultur

“Mira Illeris og Esben Schultz driver Permakulturgaarden, der ligger i en klynge af 6 samarbejdende permakultur skovlandbrug. De har 24 års erfaring med anvendelse og udvikling af Permakultur i praksis, har udgivet Tidsskrift om Permakultur gennem 13 år og holder foredrag og kurser om emnerne. De er politiske talspersoner
for foreningen Permakultur Danmark.”

Forfatter Kasper Nefer Olsen

“Jeg er uddannet idéhistoriker, men har arbejdet på diverse kunstskoler, som forfatterskolen og kunstakademiet. Ca. 25 udgivelser senere vil jeg gerne præsentere min seneste bog “Døden findes ikke. Du kan møde mig på Forlaget Valvilles stand.”

Forfatter Bernt Lassen

“Jeg er forfatter til bogen RAMT AF KRÆFT – HVAD NU? Bogen er et redskab til at finde og bevare håbet og livskvaliteten i en hverdag med en kræftdiagnose. Hør blandt andet mit foredrag på den store scene, søndag. Kig forbi standen “Succes med Livet”, og hils på.”

Forfatter og vokal lydhealer
Githa Ben-David

“Jeg er pioneer inden for vokal Lydhealing, har 37 års erfaring og skrevet 7 bøger om emnet. I 2023 var jeg med i et lægedokumenteret forsøg, hvor tumor forsvandt på 8 minutter. Kig forbi og sig hej på standen “Succes med Livet”.”

Forfatter
Mia Maja Holst Manstrup

“Jeg har skrevet bogen ‘En sindssygt god mor”, som jeg præsenterer på den store scene, fredag kl. 14.30. Kig forbi Forlaget Wadskjær stand, og hør mere om min bog, som er en autobiografi om bl.a. fødselspsykose. “

Fotocopyright: Alexander Banck-Petersen

DanishBookQueen
Caroline Mikkelsen

“Jeg laver og sælger merch til alle læsere og forfattere, lige fra kaffekrus og bogmærker til notesbøger og TBR Cards. Jeg har stor passion for at læse, og er også altid klar til en snak om bøger og alt, hvad dertil hører. Kig forbi – jeg glæder mig!”

Forlaget Livskraft og forfatter Dorthe Lis Lindgaard-Thomsen

“Jeg præsenterer romantrilogien “Platons Akademi” på stand 44 og lørdag klokken 12.00 på den store scene i hallen. Forlaget Livskraft har også en overraskelse i ærmet. Vi ses.”

Forfatter Kat Lassen

“Jeg er blandt andet forfatter til den populære Ellebæt-serie. Kom forbi min stand til en snak om mine bøger, og skal du have en bog eller to med på vejen, signerer jeg den selvfølgelig også. Glæder mig til, at vi ses.”