Bogscenen
er din

Den store scene
i hallen

Bogscenen
er din

Den store scene
i hallen

Bogscenen
er din

Den store scene
i hallen

speakers Book corner

Den lille scene
i salen

speakers book corner

Den lille scene
i salen

speakers book corner

Den lille scene
i salen

BØRNEHJØRNET

Der sker en masse i børnehjørnet i weekenden, lørdag den 2. og søndag den 3. marts. Ansigtsmaling, daglige tegnekonkurrencer, oplæsning, tegne-workshops, aktiv leg. Klik herunder, og se mere under program for børnehjørnet.

Bogscenen er din

Fredag den 1. marts 2024 – Stor scene i hallen

12.00-13.00 – Forfatter Mich Vraa møder Allan Breckling fra Brecklings Bogcafé

Mich Vraa

Oplev Mich Vraa, fredag den 1. marts kl. 12.00, ved Bogmessen Aarhus åbningsshow på Bogscenen er din i et interview med Allan Breckling fra Brecklings Bogcafé.

Mich Vraa har gennem årene udgivet flere værker og også oversat en lang række bestsellerforfattere, blandt andet Hemingway, John Williams og Dan Brown. I 2014 modtog Mich Vraa Dansk Oversætterforbunds Ærespris.

Mich Vraas gennembrud kom, da han udgav romanen ‘Haabet’ i 2016, som handlede om slaveriet på De Dansk Vestindiske Øer. Bogen blev nomineret til DR Romanprisen 2017 og Politikens Litteraturpris 2017.

Og efterfølgende vil du få mulighed for at købe et signeret eksemplar af hans nye roman, “Under en anden himmel” (2023) på Bog & Ides stand.

13.30-14.00 – “What the fuck, Lars? Alle kan blive til noget” med håndboldikon og forfatter Lars Rasmussen

Lars Rasmussen

Oplev Lars Rasmussen på Bogscenen er din, fredag den 1. marts, kl. 13.30, hvor han fortæller om sin nye bog, “What the fuck, Lars? Alle kan blive til noget”.

Tidligere professionelle landsholdsspiller, EM-guldvinder, TV-personlighed og foredragsholder Lars M. Rasmussen udgav den 15. november 2023 sin nye bog om livet og hans karriere med hans diagnoser ADHD og Autisme inden han blev udredt i 2015 og alt ændrede sig.

Bogen er en meget personlig og ærlig fortælling om Lars og hans usynlige diagnoser som gik fra at være hans fjender til hans bedste venner – bogen indeholder også Lars råd og egne erfaringer til folk med samme diagnoser og pårørende.

Kig også forbi Lars Rasmussens stand, hvor han sælger sin nye bog til helt særlig messepris – og du får selvfølgelig også en signering med.

14.00-14.30 – Tempelriddere, hemmelige broderskaber og andre konspirationsteorier af forfatter Michael Dalgaard

Michael Dalgaard

Hør Michael Dalgaard på Bogscenen er din, fredag den 1. marts, kl. 14.00.

Michael er forfatter, frimurer og desuden slået til ridder i verdens ældste ridderorden.

Han er også foredragsholder og holder blandt andet foredrag om Tempelriddere og hemmelige broderskaber.

Denne baggrundsviden lagde grunden til hans debutroman “Tempelridderen fra nord”.

Michaels store interesse for historie var desuden indgangsvinklen til romanen “Abdul og de hvide slaver”, der bygger på en ægte historie fra 1600-tallet.

Michael taler om konspirationsteorier blandet med mystik og historie der ligger til grund for hans forfatterskab. 

14.30-15.00 – “En sindssygt god mor” af forfatter Mia Maja Holst Manstrup

Mia Maja Holst Manstrup

Hør Mia Maja Holst Manstrup på den store scene, fredag den 1. marts, kl. 14.30, fortælle om sin bog “En sindssygt god mor”.

Mia Maja Holst Manstrup (1989) er født og opvokset på Samsø. Musik, sprog og kommunikation har altid været hovedoverskrifterne, og dette har ført til et kontrastfyldt og mangefacetteret arbejdsliv.

I dag driver Mia Maja selvstændig virksomhed under navnet Sound Silence, hvor hun fungerer som tegnsprogstolk, musiker/sangerinde og oplægsholder. Hun har gjort sig bemærket ved f.eks. at fungere som sangerinde for store, danske artister – herunder bandet “Volbeat” som det tungest-rungende navn. Nu tilføjer hun langt om længe titlen som forfatter på cv-et, og har samtidig fået en uudslettelig ild i sig, som brænder for at hjælpe med at skabe bedre vilkår i, og for, psykiatrien – ikke mindst for familier, der får en hård start på forældreskabet.

Mød også Mia Maja Holst Manstrup på Wadskjær Forlags stand.

Foto: Alexander Banck-Petersen

15.00-15.30 – Sommerfuglebevægelsen og mere liv i haven med forfatter Susie Kierkegaard

Susie Kierkegaard

Kom og hør forfatter Susie Kierkegaard fortælle om, hvordan du også kan få mere liv i din have på Bogscenen er din, fredag den 1. marts, kl. 15.00.

Hvis de kan her, så kan vi alle steder!

I 2017 var jeg i Berlin med min familie. Dér så jeg et stort blomsterbed med kål, kamille, solsikker og vilde blomster. Der var bier, sommerfugle og en masse andre insekter. Midt inde i Berlin! Klos op ad en meget befærdet vej. Så jeg tænkte; ”Hvis de kan her, så kan vi alle steder”. Jeg tog hjem og stiftede Sommerfuglebevægelsen, og mit liv tog en helt ny retning.

Det flagrende liv blev værdifuldt på en grundlæggende måde og min læringskurve stejlere end Rutsjebanen på Bakken.

Kom og hør, hvordan du også kan få mere liv i haven og hjælpe vores natur.

15.30-16.00 – Dannelsesrejser med Filosoffen Anders Fogh Jensen

Anders Fogh Jensen

Filosoffen Anders Fogh Jensen fortæller om Dannelsesrejser, og tager dig med ud i verden på den store scene, fredag den 1. marts, kl. 15.30

Mød Filosoffen Anders Fogh Jensen, som er en velkendt skikkelse indenfor filosofiens verden og i de danske medier, hvor han ofte giver sit besyv med.

Få dig en snak om de store eksistentielle spørgsmål i livet, gå på opdagelse i et udvalg af hans mange bøger, hør om hans Dannelsesrejser, som tager dig med ud i verden med andre interesserede og interessante rejsefæller og dykker ned i verdens kulturelle og filosofiske grundpiller og giver dig det store overblik. Kender du en teenager i konfirmationsalderen kan du også få indsigt i et nyt konfirmationstilbud, som er baseret på filosofisk nysgerrighed og samfundsmæssig dannelse.

Der vil være konkurrencer, hvor du kan vinde en bog, gavekort, en filosofisk konfirmation eller få stor rabat på en af de kommende rejser. Vel mødt til en hyggelig stund i filosofiens tegn!

16.00-16.30 – Forandringsledelse: Navigering i Magt, Følelse og Faglighed med Claus Ingermann fra Kvantepring

Claus Ingermann

Claus Ingermann fra Kvantespring fortæller om Forandringsledelse: Navigation i Magt, Følelse og Faglighed på Bogscenen er din, fredag den 1. marts, kl. 16.00.

Vores præsentation udforsker tre fundamentale logikker – magtlogik, følelseslogik og faglig logik – som udgør kernen i enhver organisations dynamik. Gennem levende eksempler demonstrerer vi, hvordan disse logikker skifter dominans i forskellige situationer, påvirker medarbejderes reaktioner og organisationens evne til at navigere gennem forandringer. Vi belyser, hvordan en dyb forståelse og beherskelse af disse logikker kan forstærke din gennemslagskraft og effektivitet i forandringsledelse. Deltag i vores session for at opdage, hvordan du kan anvende disse indsigter til at skabe mere harmoniske og produktive arbejdsmiljøer.

Foto af forfatterpar til ”Kvantespring med vilje”, Helle Marianne Rasmussen og Claus Ingemann Pedersen.


16.30-17.00 – “Døden findes ikke” med Kasper Nefer Olsen fra Valville Forlag

Kasper Nefer Olsen

Kasper Nefer Olsen præsenterer sin nyeste bog “Døden findes ikke” på den store scene, fredag den 1. marts, kl. 16.30.

Kasper Nefer Olsen er uddannet idéhistoriker, men forlod Universitetsverdenen for at arbejde på diverse kunstskoler, såsom Forfatterskolen og Kunstakademiet.

Dette resulterede i en perfekt splittet forfatterpersonlighed, hvis cirka 25 bogudgivelser spænder fra streng videnskab (især lingvistik og komparativ mytologi) og filosofi, over debat omkring følsomme emner som ”klima” og ”corona”, til en historisk roman og flere digtsamlinger. Skulle man forsøge at samle denne splittethed igen, kunne man sige at fællesnævneren er en stræben efter stadigt større frihed. Det er med videnskab og kunst som med ny teknologi: hvis det bare fører til større afhængighed, ka’ det være det samme! Men der er altid en anden vej.

Forfatteren benytter lejligheden til at præsentere sin seneste bog, om et – beklageligvis – aktuelt emne: Døden findes ikke.

17.00-18.00 – Forfatter Linda Lassen interviewes af Allan Breckling fra Brecklings Bogcafé

Linda Lassen

Mød forfatter Linda Lassen i et interview med manden bag Brecklings Bogcafé, Allan Breckling, på den store scene, fredag den 1. marts, kl. 17.00.

Linda Lassen der uddannet psykolog og debuterede som forfatter i 1997 med en digtsamling. Senere skrev hun bøger for børn og unge. I de senere år har Linda skrevet voksenbøger – især med historisk baggrund fra det gamle Danmark. Fx romanen “Men sko må jeg have” om vandrelærerinden Henriette Gubi i 1864. I Sønderjylland.

Og den ligeså fascinerende “Tysklandsarbejderen – Frederiks Valg” om de mange mange unge, danske mænd – der under den tyske besættelse blev sendt ned i de tyske fabrikker for at arbejde i den tyske våbenindustri – medens bomberne faldt! Men havde de et valg??

Linda Lassen vil fortælle om en Danmarks historie – der ikke må glemmes – ud fra sine historiske og biografiske romaner, som begge er udgivet på HOVEDLAND.

18.00-18.30 – Om romanen “Liluja” af Githa Ben-David fra Gilalai

Githa Ben-David

Forfatter Githa Ben-David fra forlaget Gilalai kan opleves på Bogscenen er din, fredag den 1. marts, kl. 18.00.

Her vil Githa Ben-David introducere sin roman “Liluja”, som handler om en terroraktion i Israel/Palæstina konflikten i 2001 kort efter 9/11, set ud fra et menneskeligt perspektiv.

Githa Ben-David er pioner inden for vokal Lydhealing, har 37 års erfaring og skrevet 7 bøger. I 2023 var Githa med i et lægedokumenteret forsøg hvor tumor forsvandt på 8 minutter.

Githa signerer desuden bøger ved forlagene Gilalai / Succes med Livets stand efter foredraget.

18.30-19.00 – Om at drive et mikroforlag med forlægger Rikke Aarøe Carlsen fra Alias forlag

Rikke Aarøe Carlsen

Hør forlægger, redaktør og illustrator Rikke Aarøe Carlsen på den store scene, fredag den 1. marts, kl. 18.30.

Rikke Aarøe Carlsen fra Alias Forlag vil være i samtale med journalist og illustrator Mikkel Wendelboe.

Samtalen handler om at etablere og drive et mikroforlag, der specialiserer sig i illustreret skønlitteratur med fokus på samlet sanseoplevelse af fine ord og billeder på godt papir.

19.00-19.30 – Kunsten at gøre drømme til virkelighed med forfatter og foredragsholder Jens Thygesen Nielsen

Jens Thygesen Nielsen

Oplev forfatter og foredragsholder Jens Thygesen Nielsen på Bogscenen er din, fredag den 1. marts, kl. 19.00.

Jens Thygesen Nielsen er forfatter til “Kunsten at gøre drømme til virkelighed”. Han har arbejdet som salgsdirektør i mere end 20 år, løbet 14 maraton, boet i udlandet og været ansat i nogle af Danmarks mest anerkendte virksomheder. Ved siden af sit job som salgsdirektør udlever Jens i dag drømmen som forfatter og foredragsholder.

Kom forbi Jens og hør om, hvordan du lever længere og bedre ved at udleve dine drømme. Er din drøm vigtig nok, kan du gøre den til virkelighed, uanset hvor stor eller lille drømmen er. ”Det handler om at træffe dit drømmevalg, finde din indre energi og lave en plan du kan styre efter,” siger Jens Thygesen Nielsen.

Lørdag den 2. marts 2024 – Stor scene i hallen

10.00-11.00 – Forfatterliv med forfatterne Anjelica Søndergaard, Søren Kiil og Janet Jarndorf i samtale med Mikkel Wendelboe

Forfatterstanden

– os med de gode historier

Mød de tre forfattere, Anjelica Søndergaard, Søren Kiil og Janet Jarndorf fra Forfatterstanden på den store Bogscenen er din, lørdag den 2. marts, kl. 10.

De tre forfattere interviewes af forfatter og journalist, Mikkel Wendelboe, hvor de får en snak om deres bøger, som omhandler genrerne thriller, krimi og humoristisk kvindelitteratur, deres baggrunde og skriveprocesser.

Vi garanterer en spændende og underholdende time.


11.00-11.30 – Tempelriddere, hemmelige broderskaber og andre konspirationsteorier af forfatter Michael Dalgaard

Michael Dalgaard

Hør Michael Dalgaard på Bogscenen er din, lørdag den 2. marts, kl. 11.00.

Michael er forfatter, frimurer og desuden slået til ridder i verdens ældste ridderorden.

Han er også foredragsholder og holder blandt andet foredrag om Tempelriddere og hemmelige broderskaber.

Denne baggrundsviden lagde grunden til hans debutroman “Tempelridderen fra nord”.

Michaels store interesse for historie var desuden indgangsvinklen til romanen “Abdul og de hvide slaver”, der bygger på en ægte historie fra 1600-tallet.

Michael taler om konspirationsteorier blandet med mystik og historie der ligger til grund for hans forfatterskab. 

11.30-12.00 – Let’s Go Heroes v/Michael Bertelsen og Thomas Iburg i samtale med journalist Mikkel Wendelboe

Michael Bertelsen
og Thomas Iburg

Mød Ph.d. i sundhedsvidenskab, Michael Bertelsen, og illustrator, Thomas Iburg på Bogscenen er din, lørdag den 2. marts, kl. 11.30.

Oplev et inspirerende interview, hvor Ph.d. i sundhedsvidenskab, Michael Bertelsen, og illustrator, Thomas Iburg, fortæller journalist Mikkel Wendelboe om skabelsen og visionen bag deres unikke iværksætterprojekt, ”Let’s Go Heroes”.

Et innovativt underholdningskoncept for børnefamilier, som blander fantasifulde superheltefortællinger med bevægelseslege og inspirerer til kreativitet og fysisk udfoldelse hjemme i stuen.

Mød også teamet på deres stand, og se mere i programmet for Børnehjørnet, hvor Let’s Go Heroes laver et mikro-event for børn.

12.00-12.30 – Forfatter Dorthe Lis Lindgaard-Thomsen præsenterer sin romantrilogi, “Platons Akademi”

Dorthe Lis Lindgaard-Thomsen

Hør forfatter Dorthe Lis Lindgaard-Thomsen på Bogscenen er din, lørdag den 2. marts, kl. 12.00.

Forfatter Dorthe Lis Lindgaard-Thomsen præsenterer romantrilogien Platons Akademi p

“Mit romanforfatterskab begyndte med en drøm. En stærk følelsesmæssig vision i halvvågen tilstand fulgte drømmens faser. Det duftede af liljer i mit soveværelse, mens jeg så nærværende trilogis fortællingsramme udfolde sig for mit indre spirende forfatterblik. Med inspirationen fra ånden kom energien til at udføre det. Det har taget tid. I visionen så jeg flere bøger end tre, men det lader jeg ”mit jeg” i fremtidens rum om at skabe.”

Kom med på en rejse gennem tid og rum. Mød også forfatter Dorthe Lis Lindgaard-Thomsen og Forlaget Livskraft på stand 44, hvor der muligvis også er en lille overraskelse.

12.30-13.00 – Forfatter Luuna Sommer interviewes af Lotte Thor Høgsberg om bogen “Lev i fuldt flor – fra overvægtig til let og livsglad”

Luuna Sommer

Mød Luuna Sommer på den store bogscene, lørdag den 2. marts, kl. 12.30, hvor hun interviewes af Lotte Thor Høgsberg.

Luuna Sommer har været på en lang opdagelsesrejse for at vinde kampen mod overvægten og alle udfordringerne, der følger med den og overgangsalderen. Lige indtil hun i 2017 gjorde en opdagelse, der har ændret hendes og mere end 4.000 andre menneskers liv.

I sin 3. bog ”Lev i fuldt flor – fra overvægtig til let og livsglad” deler hun sin personlige fortælling om, hvordan hun gik fra at føle sig magtesløs i kampen mod kiloene til endelig at kunne slippe selvkritikken og i stedet rette et kritisk blik på den forældede viden, vi har om slankeformler og sundhed.

Lektøren skriver blandt andet i sin udtalelse:
”Personlig og hudløst ærlig fortælling om Luunas imponerende rejse og arbejde med sin krop og mentalitet. Spændende og fængslende læsning, der helt sikkert vil inspirere mange kvinder.”

På scenen vil Luuna dele sin viden om kostsammensætningens betydning for vægt og vitalitet. Hendes opdagelse kan have en afgørende betydning for os, der døjer med overvægt, migræne, maveproblemer, forhøjet blodtryk, hedeture, søvnproblemer og andre helbredsproblemer, der står mellem os og det liv, vi gerne vil leve.

Hun deler også konkrete og opsigtsvækkende eksempler på den forvandling, der er sket for mennesker, der har fulgt hendes principper om en naturlig livsstilsændring.

Kom og lyt med. Den rigtige viden kan være vejen til det liv, du end ikke har turdet drømme om.

13.00-13.30 – “What the fuck, Lars? Alle kan blive til noget” med håndboldikon og forfatter Lars Rasmussen

Lars Rasmussen

Oplev Lars Rasmussen på Bogscenen er din, lørdag den 2. marts, kl. 13.00, hvor han fortæller om sin nye bog, “What the fuck, Lars? Alle kan blive til noget”.

Tidligere professionelle landsholdsspiller, EM-guldvinder, TV-personlighed og foredragsholder Lars M. Rasmussen udgav den 15. november 2023 sin nye bog om livet og hans karriere med hans diagnoser ADHD og Autisme inden han blev udredt i 2015 og alt ændrede sig.

Bogen er en meget personlig og ærlig fortælling om Lars og hans usynlige diagnoser som gik fra at være hans fjender til hans bedste venner – bogen indeholder også Lars råd og egne erfaringer til folk med samme diagnoser og pårørende.

Kig også forbi Lars Rasmussens stand, hvor han sælger sin nye bog til helt særlig messepris – og du får selvfølgelig også en signering med.

13.30-14.00 – Hanpigen Knud Petersen: Sensationelle erindringer fra den københavnske arbejderklasses homomiljøer i 1910erne

Forlaget Ti Vilde Heste
v/Jens Pedersen


Oplev forlægger og oversætter, Jens Pedersen fra Ti Vilde Heste, præsentere og læse op fra bogen “Dengang da jeg var pige” af Knud Petersen på Bogscenen er din, søndag den 3. marts kl. 13.00.

Hanpigen Knud Petersen: sensationelle erindringer fra den københavnske arbejderklasses homomiljøer i 1910erne.

Da den purunge, forældreløse Knud tilfældigt møder den bramfri hanpige Alvilda på et pissoir, bliver han hvirvlet ind i en helt ny verden, med mandejagt på Nørrevold, hanpigeballer og muntre timer hos Mutter Røv i Gothersgade.

En københavnsk underverden, hvor man kun kender hinandens hanpigenavne, hvor skam, tabu, prostitution, længsel og savn er evige livsledsagere, og hvor man overlever hverdagens kummer på trods.

Røverhistorier, humor, drømme og håb, antændt af små stjerneskud af medmenneskelighed og kærlighed – eller en lummer tete-a-tete i en baggård, hvis man er heldig at rende på et ordentligt mandfolk.

“Dengang da jeg var pige” er et enestående kildeskrift, der føjer et helt nyt kapitel til Danmarks- og LGBT+historien.

14.00-14.30 – Forfatter Anita Christensen præsenterer og læser op fra sin debutroman “Det evige øjeblik”

Anita Christensen

Forfatter Anita Christensen fra Alias Forlag præsenterer og læser fra sin debutroman “Det evige øjeblik” på Bogscenen er din, lørdag den 2. marts, kl. 14.00.

Forfatter Anita Christensens præsenterer sin debutroman “Det evige øjeblik”, der med afsæt i eksistentielle temaer udforsker den menneskelige eksistens, den frie vilje og søgen efter mening og autenticitet.

Romanen, der er skrevet som magisk realisme med filosofiske og psykologiske træk, udkommer i februar på Alias Forlag.

I samtale med forlægger og redaktør Rikke Aarøe Carlsen tales om bogens mangeårige tilblivelse, samt om udfordringen og arbejdet med at sætte billeder til sine ord. Anita har selv illustreret sin bog med 27 découpager.

14.30-15.30 – Interview og oplæsning med forfatter og kunstner Ibi-pippi Orup Hedegaard

Ibi-pippi Orup Hedegaard

Oplev Ibi-pippi på Bogscenen er din, lørdag den 2. marts, kl. 14.30 i samtale med Mikkel Wendelboe. Ibi-pippi læser desuden op fra sin nye digtsamling “Kung Fu Girl 9220”, samt et par klassikere fra bagkataloget. 

Mød også Ibi-pippi på hendes stand, hvor hun udbyder bøger og merchandise, blandt andet den anmelderroste børnebog “Pan og Pindprinsen”, som fik 6 stjerner i BT. Historien er en hyldest til mangfoldigheden og understreger, hvor vigtigt det er, at vi accepterer os selv og hinanden. Samt “Borderline/blues”, som fik 5 stjerner af Bogrummet.

Borderline/blues er en broget samling krøllede hverdagsbilleder og glat poesi, fortalt med kærlighed og empati, krydret med humor og bidende smerte. Ibi-pippi glæder sig til at fortælle mere om sine bøger og til at hilse på dig.

Fotocopyright: Suste Bonnén

15.30-16.00 – Hvorfor du skal stoppe med at sige: Den svære 2’er! med forfatter Karen Fogh Andersson fra Karens Univers

Karen Fogh Andersson

Oplev forfatter Karen Fogh Andersson på Bogscenen er din, lørdag den 2. marts, kl. 15.30.

Hvorfor du skal stoppe med at sige: Den svære 2’er!

Hvis du tror på, at bog nummer 2 – eller alt muligt andet – bliver svært og udfordrende, så får du sikkert ret!

Ord har betydning for det vi tænker, de overbevisninger vi ubevidst skaber og de udfordringer vi møder.

Kom med til et passioneret og hjertevarmt opråb om at stille bevidste spørgsmål, tjekke ind med sig selv, følge sit hjerte, tænke “ud af boksen” og turde forfølge sine drømme… Og om at lære vores børn det samme.

Jeg vil også tage dig med på en magisk, lille rejse ind i min første bog (og selvudgivelse) “Til det dejligste barn i verden”.

“Til det dejligste barn i verden” startede som et kærligheds manifest til mine egne børn, og er nu solgt i knapt 4000 eksemplarer. Bogen er unik i sin form – med historier, sange og guidede meditationer til børn ca. 3-10 år.

Opfølgeren er nu endelig på vej til verden.

16.00-16.30 – Forfatter bag bogserien “Fønixens hjerte”, Christina Ramskov, fortæller om det, at være forfatter og ordblind

Christina Ramskov

Oplev forfatter Christina Ramskov på Bogscenen er din, lørdag den 2. marts, kl. 16.00. 

Christina Ramskov fortæller om sin bogserie “Fønixens hjerte”, og hvordan hun kunne skrive en serie med hele 9 bøger som ordblind og med flere andre diagnoser, uden at give op.

Christina fortæller om sit liv, vejen til at skrive en bog og om sin serie.



16.30-17.00 – Forandringsledelse: Navigering i Magt, Følelse og Faglighed med Claus Ingermann fra Kvantepring

Claus Ingermann

Claus Ingermann fra Kvantespring fortæller om Forandringsledelse: Navigation i Magt, Følelse og Faglighed på Bogscenen er din, lørdag den 2. marts, kl. 16.30.

Vores præsentation udforsker tre fundamentale logikker – magtlogik, følelseslogik og faglig logik – som udgør kernen i enhver organisations dynamik. Gennem levende eksempler demonstrerer vi, hvordan disse logikker skifter dominans i forskellige situationer, påvirker medarbejderes reaktioner og organisationens evne til at navigere gennem forandringer. Vi belyser, hvordan en dyb forståelse og beherskelse af disse logikker kan forstærke din gennemslagskraft og effektivitet i forandringsledelse. Deltag i vores session for at opdage, hvordan du kan anvende disse indsigter til at skabe mere harmoniske og produktive arbejdsmiljøer.

Foto af forfatterpar til ”Kvantespring med vilje”, Helle Marianne Rasmussen og Claus Ingemann Pedersen.


17.00-17.30 – Kunsten at gøre drømme til virkelighed med forfatter og foredragsholder Jens Thygesen Nielsen

Jens Thygesen Nielsen

Oplev forfatter og foredragsholder Jens Thygesen Nielsen på Bogscenen er din, lørdag den 2. marts, kl. 17.00.

Jens Thygesen Nielsen er forfatter til “Kunsten at gøre drømme til virkelighed”. Han har arbejdet som salgsdirektør i mere end 20 år, løbet 14 maraton, boet i udlandet og været ansat i nogle af Danmarks mest anerkendte virksomheder. Ved siden af sit job som salgsdirektør udlever Jens i dag drømmen som forfatter og foredragsholder.

Kom forbi Jens og hør om, hvordan du lever længere og bedre ved at udleve dine drømme. Er din drøm vigtig nok, kan du gøre den til virkelighed, uanset hvor stor eller lille drømmen er. ”Det handler om at træffe dit drømmevalg, finde din indre energi og lave en plan du kan styre efter,” siger Jens Thygesen Nielsen.

Søndag den 3. marts 2024 – Stor scene i hallen

10.00-11.00 – Forfatterliv med forfatterne Marianne Bodil Mollerup og Sinus Reuss i samtale med Mikkel Wendelboe

Forfatterstanden

– os med de gode historier

Mød de to forfattere, Marianne Bodil Mollerup og Sinus Reuss fra Forfatterstanden på den store Bogscenen er din, søndag den 3. marts, kl. 10.

De to forfattere interviewes af forfatter og journalist, Mikkel Wendelboe, hvor de får en snak om deres bøger, som omhandler forskellige genrer, blandt andet socialrealisme, deres baggrunde og skriveprocesser.

Vi garanterer en spændende og underholdende time.


11.00-11.30 – Tempelriddere, hemmelige broderskaber og andre konspirationsteorier af forfatter Michael Dalgaard

Michael Dalgaard

Hør Michael Dalgaard på Bogscenen er din, søndag den 3. marts, kl. 11.00.

Michael er forfatter, frimurer og desuden slået til ridder i verdens ældste ridderorden.

Han er også foredragsholder og holder blandt andet foredrag om Tempelriddere og hemmelige broderskaber.

Denne baggrundsviden lagde grunden til hans debutroman “Tempelridderen fra nord”.

Michaels store interesse for historie var desuden indgangsvinklen til romanen “Abdul og de hvide slaver”, der bygger på en ægte historie fra 1600-tallet.

Michael taler om konspirationsteorier blandet med mystik og historie der ligger til grund for hans forfatterskab. 

11.30-12.00 – Forandringsledelse: Navigering i Magt, Følelse og Faglighed med Claus Ingermann fra Kvantepring

Claus Ingermann

Claus Ingermann fra Kvantespring fortæller om Forandringsledelse: Navigation i Magt, Følelse og Faglighed på Bogscenen er din, søndag den 3. marts, kl. 11.30.

Vores præsentation udforsker tre fundamentale logikker – magtlogik, følelseslogik og faglig logik – som udgør kernen i enhver organisations dynamik. Gennem levende eksempler demonstrerer vi, hvordan disse logikker skifter dominans i forskellige situationer, påvirker medarbejderes reaktioner og organisationens evne til at navigere gennem forandringer. Vi belyser, hvordan en dyb forståelse og beherskelse af disse logikker kan forstærke din gennemslagskraft og effektivitet i forandringsledelse. Deltag i vores session for at opdage, hvordan du kan anvende disse indsigter til at skabe mere harmoniske og produktive arbejdsmiljøer.

Foto af forfatterpar til ”Kvantespring med vilje”, Helle Marianne Rasmussen og Claus Ingemann Pedersen.


12.00-12.30 – FOR BØRN – Hamsteren Ejnar med forfatter Rasmus Klim Christensen fra Wadskjær Forlag

Rasmus Klim Christensen

Mød forfatter Rasmus Klim Christensen fra Wadskjær Forlag, søndag den 3. marts, kl. 12.00.

For første gang live! Hamsteren Ejnars godnatsang. Med tekst af Rasmus Klim Christensen, som også er forfatteren bag de sjove og hyggelige godnathistorier om hamsteren Ejnar og hans slagfærdige kæreste Clara Kanin.

Melodien er skrevet af komponisten Kirsten Harbov og blander lidt frække toner fra jazzens verden med vuggevisens ro og tryghed. Sangen samler stemningen i de to sjove og skøre børnebøger, hvor alt kan ske, men hvor det hele alligevel nok skal ende godt til sidst.

Glæd dig til en lille perle af en musikalsk oplevelse!”


12.30-13.00 – RAMT AF KRÆFT – HVAD NU? med forfatter Bernt Lassen fra Succes med Livet

Bernt Lassen

Kom og hør forfatter Bernt Lassen fra Succes med Livet på Bogscenen er din, søndag den 3. marts, kl. 12.30.

Bernt Lassen fortæller om at skabe og bevare livskvalitet i en hverdag med en kræftdiagnose.

Han tager udgangspunkt i sin bog RAMT AF KRÆFT – HVAD NU? Du har flere muligheder, end du tror.

Bernt Lassen stiller i sit foredrag spørgsmålet “Er livskvalitet vigtigere end levetid?” Han mener, at håbet og livskvaliteten er nogle af de vigtigste faktorer i en helbredelsesproces.

Bernt signerer bøger alle dage på bogmessen ved forlagene Gilalai / Succes med Livets stand.

13.00-13.30 – Agnes von Krusenstjerna: Præsentation af en kontroversiel kvindestemme fra forrige århundrede

Forlaget Ti Vilde Heste
Iben Haaest og Jens Pedersen

Oplev forlægger og lydbogsindlæser, Iben Haaest, og forlægger og oversætter, Jens Pedersen fra Ti Vilde Heste, præsentere den svenske forfatter, Agnes von Krusenstjerna på Bogscenen er din, søndag den 3. marts kl. 15.30.

Agnes von Krusenstjerna: præsentation af en kontroversiel kvindestemme fra forrige århundrede.

Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) regnes blandt Sveriges fremmeste forfattere. Hendes åbne og ærlige behandling af emner som pubertet, seksualitet og psykisk sygdom provokerede etablissementet og satte i 1933 gang i den såkaldte Krusenstjerna-fejde, som handlede om kunstens ret til at tale frit kontra dens pligt til at underlægge sig tidens moral.

Krusenstjernas tekster er evigtgyldige. De er humoristiske, inderlige, tragikomiske, hjerteskærende og mindst lige så vedkommende i dag, som da de blev skrevet.

Med oplæsning fra den nyoversatte novellesamling “Gitterporten”.

13.30-14.00 – FOR BØRN – Hamsteren Ejnar med forfatter Rasmus Klim Christensen fra Wadskjær Forlag

Rasmus Klim Christensen


Mød forfatter Rasmus Klim Christensen fra Wadskjær Forlag, søndag den 3. marts, kl. 12.00.

For første gang live! Hamsteren Ejnars godnatsang. Med tekst af Rasmus Klim Christensen, som også er forfatteren bag de sjove og hyggelige godnathistorier om hamsteren Ejnar og hans slagfærdige kæreste Clara Kanin.

Melodien er skrevet af komponisten Kirsten Harbov og blander lidt frække toner fra jazzens verden med vuggevisens ro og tryghed. Sangen samler stemningen i de to sjove og skøre børnebøger, hvor alt kan ske, men hvor det hele alligevel nok skal ende godt til sidst.

Glæd dig til en lille perle af en musikalsk oplevelse!”


14.00-14.30 – Forfatter og naturfotograf Rune Engelbreth fortæller om vildere naturnationalparker og vigtigheden af vildheste og bisoner

Rune Engelbreth Larsen

Begrebet ‘naturnationalpark’ stammer fra bøger af Rune Engelbreth Larsen, og søndag den 3. marts, kl. 14.00 fortæller han, hvorfor naturen skal være vildere. Det foregår på Bogscenen er din i den store hal.

For 10 år siden introducerede idéhistoriker og naturfotograf Rune Engelbreth Larsen ordet og konceptet ‘naturnationalpark’ for første gang, og siden har han udfoldet det i en stribe store og billedrige naturbøger, senest bogen ‘Naturnationalparker og de store dyrs genkomst’ fra 2023.

Det handler om, at naturen skal være vildere for at fremme biodiversiteten, og det sker bl.a. ved at undlade skovdrift, genoprette naturlige vandforhold og genudsætte store dyr som f.eks. vildheste, elge og bisoner i store statslige naturområder. Store naturværdier kommer således til at gå hånd i hånd med store oplevelsesværdier.

Et stort flertal af befolkningen på 75% er positive, og de første 15 naturnationalparker er udpeget. De første begynder at blive etableret i 2024 eller 2025.

På scenen fortæller Rune Engelbreth Larsen om baggrunden for vildere naturnaturnationalparker – såvel som udfordringerne, når flere store dyr bliver en virkelighed i dansk natur.

14.30-15.00 – Med Ja-hatten på. Faste udtryk og ordsprog med Lise Bostrup og Karin Louise Sigurskjold fra Den Danske Sprogkreds

Med Ja-hatten på

Mød lærebogsforfatter Lise Bostrup og børnebogsforfatter Karin Louise Sigurskjold på Bogscenen er din, søndag den 3. marts, kl. 14.30.

Forfatter Lise Bostrup er formand for Den Danske Sprogkreds. Hun har redigeret bøgerne “Med ja-hatten på” (2020), “Med professorhatten på” (2021) og “Hver fugl synger med sit næb” (2022), der handler om faste udtryk og ordsprog i det danske sprog, og hun redigerer Sprogkredsens blad, Sprogkræsen.

Forfatter Karin Louise Sigurskjold er cand.mag. i engelsk og oldtidskundskab og har arbejdet som gymnasielærer fra 1984 til 2019. Hun er næstformand i Den Danske Sprogkreds og medforfatter til “Hver fugl synger med sit næb”, “Farverige ordsprog til hverdagsbrug” (2022), og hun har skrevet adskillige artikler i bladet Sprogkræsen.

I en underholdende samtale vil de sammen præsentere faste udtryk og ordsprog.

15.00-15.30 – “Født til Fiasko – en social tabers lange vandring” af forfatter Pete Williams fra Wadskjær forlag

Pete Williams

Mød forfatter Pete Williams på Bogscenen er din, søndag den 3. mart, kl. 15.00.

Pete er forfatter til bogen “Født til Fiasko – en social tabers lange vandring.” Pete er oprindeligt en gadedreng fra sydøst London.

Som teenager deltog han i et projekt for kriminelle unge, som senere skulle bringe ham ud af London bl.a. som roadie for The Sex Pistols og Smokie.

Bogens omdrejningspunkt er dét at bryde med sin sociale arv samt hvilken rolle det spiller at støde på de mennesker, der tilbyder én en redningskrans når bølgerne går højest.

Hør Pete fortælle om sin bog og baggrund.

15.30-16.00 – Filosofisk Konfirmation med Filosoffen Anders Fogh Jensen

Anders Fogh Jensen

Oplev Filosoffen Anders Fogh Jensen på den store scene, søndag den 3. marts, kl. 15.30.

Mød Filosoffen Anders Fogh Jensen, som er en velkendt skikkelse indenfor filosofiens verden og i de danske medier, hvor han ofte giver sit besyv med.

Få dig en snak om de store eksistentielle spørgsmål i livet, gå på opdagelse i et udvalg af hans mange bøger, hør om hans Dannelsesrejser, som tager dig med ud i verden med andre interesserede og interessante rejsefæller og dykker ned i verdens kulturelle og filosofiske grundpiller og giver dig det store overblik. Kender du en teenager i konfirmationsalderen kan du også få indsigt i et nyt konfirmationstilbud, som er baseret på filosofisk nysgerrighed og samfundsmæssig dannelse.

Der vil være konkurrencer, hvor du kan vinde en bog, gavekort, en filosofisk konfirmation eller få stor rabat på en af de kommende rejser. Vel mødt til en hyggelig stund i filosofiens tegn!

16.00-16.30 – “En atypisk love story” og forfatterliv med forfatter Preben Steen fra forlaget Dreamlitt

Preben Steen

Mød forfatter Preben Steen på Bogscenen er din, Søndag den 3. marts, kl. 16.00.

Preben Steen debuterede i 2017 på Dreamlitt med selvbiografien Kan den snakke? En bog, der brød med tabuer som handicap og sex og blev startskuddet på Prebens forfatterkarriere.

Trods medfødt muskelsvind lader Preben sig ikke kue, og En atypisk love story er hans sjette bog.

“Der er sket meget de seneste fem år. Jeg har købt hus, haft en depression, været millionær, åbnet en plakatshop, fået hundehvalpe og klaret mig gennem en pandemi. Og nå ja, så har jeg mødt mit livs kærlighed og er blevet gift. Det har været en enorm glæde, men også en anledning til nye bekymringer. Det har givet mig en masse nye indsigter, netop som jeg troede, jeg ikke kunne blive klogere. Fik jeg i øvrigt sagt, at vi begge har muskelsvind, sidder i kørestol og skal have hjælpere omkring os 24/7?” – Preben Steen

Mød Preben på scenen, og hør ham fortælle om sine bøger og sit forfatterliv.

16.30-17.00 – “Delle – et vildt venskab” med forfatter Jesper Stig Andersen

Jesper Stig Andersen

Mød forfatter Jesper Stig Andersen på Bogscenen er din, Søndag den 3. marts, kl. 16.30.

“I midten af oktober 2019 tog jeg, som så mange andre gange før, ud på Svendborgsund på mit SUP board. Det skulle dog vise sig, at blive alt andet end som det plejer, for der gik ik’ så længe, så kom der et kæmpe dyr svømmende hen til mig, helt tæt under boardet, stille og roligt, men så tæt så, at det næsten rørte med finnen på boardet!

Det var så vildt, at mine ben begyndte at ryste, og jeg kunne ikke rigtigt se hvad det var … var det en spækhugger eller en kæmpe delfin, eller hvad kunne det dog være!

Efter 10 minutter var den væk igen og jeg måtte ud igen næste dag, for det kunne jo være, at den kom igen og ville hilse på mig. Den kom hurtigt igen næste dag og fandt mig, og denne gang begyndte jeg bare at futte afsted på boardet. Det store dyr, som jeg nu var sikker på var en stor delfin, fulgte bare med og lagde sig om på siden, så vi hele tiden havde øjenkontakt. I det øjeblik blev jeg forelsket og tog en beslutning, som fik stor betydning for mit liv …

Jeg besluttede, at jeg ville tage ud til den, hver eneste dag den blev her i Svendborgsund. Hvem ved, om jeg kunne være så heldig at den måske blev i en uge eller måske to uger … en vild tanke. Det viste sig, at den blev i 3,5 år og vi fik et helt særligt venskab, og jeg holdt mit løfte med at tage ud hver dag!

Jeg har skrevet en bog som hedder “Delle – et vildt venskab” om vores venskab og vores oplevelser sammen, og hvad det gør ved én med sådan et særligt venskab. Der er også flotte billeder i bogen fra vores tid sammen.”


Speakers Book Corner

Fredag den 1. marts 2024 – Lille scene i salen

13.00-13.30 – Tempelriddere, hemmelige broderskaber og andre konspirationsteorier af forfatter Michael Dalgaard

Michael Dalgaard

Hør Michael Dalgaard på Speakers Book Corner, fredag den 1. marts, kl. 13.00.

Michael er forfatter, frimurer og desuden slået til ridder i verdens ældste ridderorden.

Han er også foredragsholder og holder blandt andet foredrag om Tempelriddere og hemmelige broderskaber.

Denne baggrundsviden lagde grunden til hans debutroman “Tempelridderen fra nord”.

Michaels store interesse for historie var desuden indgangsvinklen til romanen “Abdul og de hvide slaver”, der bygger på en ægte historie fra 1600-tallet.

Michael taler om konspirationsteorier blandet med mystik og historie der ligger til grund for hans forfatterskab. 

13.30-14.00 – “NU – mens vi kan elske” – Haiku og andre digte oplæses af forfatter Ulla Bruun

Ulla Bruun

Hør forfatter Ulla Bruun på Speakers Book Corner, fredag den 1. marts, kl. 13.30.

Ulla skildrer i haikuform og enkelte andre digte sanseindtryk om årstidernes skiften, stemninger og følelser i hverdagen og på rejser; tanker der kredser om livets sårbarhed, ofrene for krig, vores lidenhed i forhold til universet og bevidstheden om at være i nuet for at leve fuldt ud.

Ulla Bruun, født 1946, har lavet fem Panorama udsendelser til DR P1. Ull maler og tegner og har udstillet.

Tidligere udgivelser er blandt andet ”Da Mormor var Lille”, en selvbiografisk børnebog illustreret af forfatteren, ”Syvmiledrømmen”, udgivet på Forlaget Hovedland 2014, samt ”Alvin, Underhunden og andre fortællinger” gennem Forfatterforlaget Attika, 2022.

14.00-14.30 – Tæm amygdala og duft dig glad helt ind i sjælen med Heidie Kosiara

Heidie Kosiara


Mød forfatter, sjælsguide og Heidie Kosiara på Speakers Book Corner, fredag den 1. marts, kl. 14.00, hvor hun deler sin passion om, hvordan tanker og følelser kan påvirkes ved hjælp af lugtesansen.

Æteriske olier, godkendt til aromaterapeutisk brug, kan bruges til at skabe trivsel hos specielt særligt sensitive voksne og hos børn. Tanker og følelser kan ændres når aromaen påvirker det limbiske system og amygdala. Tankemylder og lavt selvværd, kan ved hjælp af dufte transformeres til indre ro, selvtillid og bedre selvværd.

Den følelsesmæssige overvældende verden, mange sansende mennesker møder, når alting opleves og mærkes dybere, skaber udfordringer i hverdagen. Overstimulering, udbrændthed, manglende grænsesætning og forkerthedsfølelsen er genkendelig for mange sensitive.

Heidie Kosiaras erfaringer med æteriske olier og at skabe følelsesmæssig trivsel, som særligt sensitiv, er hendes motivation til at skrive Duft dig glad-bogserien.

14.30-15.00 – Forfatter Lone Mikkelsen fortæller om og læser op af sin roman “Offervilje”

Lone Mikkelsen

Hør forfatter Lone Mikkelsen på Speakers Book Corner, fredag den 1. marts, kl. 14.30.

Lone Mikkelsen fortæller og læser op fra sin seneste roman: Offervilje. Romanen foregår i Paris i 1913. Et år før udbruddet af Den Store Krig. Det sidste år, hvor man endnu kunne forestille sig, at fremtiden tilhørte kunsten og kulturen.

Martin er rejst med sin violin under armen fra Randenge i Sønderjylland for at lede efter sin kæreste Augusta. Hun er i vrede er rejst til Paris for at forfølge sin drøm om at lære at male.

Martin drages af det moderne musikmiljø, og som en anden Orfeus, der glemte at lede efter sin Eurydike, så hun blev bidt af en slange og døde, glemmer Martin at lede efter Augusta. Med store konsekvenser for dem begge. I perioden op til krigen er ofringerne til krigsguden allerede begyndt.

Mød Lone Mikkelsen på Forfatterforlaget Attikas stand.

15.00-15.30 – Skab harmoni i din familie med bevidst forælderskab med forfatter og coach Susanne Frandsen

Susanne Frandsen

Hør forfatter og coach Susanne Frandsen på Speakers Book Corner, fredag den 1. marts, kl. 15.00.

Susanne Frandsen, coach, forfatter, foredragsholder og chok-/traumeekspert fortæller om, hvor de tanker, vi har, stammer fra, og hvordan man ændrer dem med henblik på at skabe et dramafrit følelsesliv hos børn og voksne.

Hvordan kan vi som forældre være opmærksomme på ikke at give ‘familielorten’ videre til vore børn ved at tage os af vores eget indre lederskab? Børn er ofte ’bare’ symptombærere på det (familie)system, som de er en del af.

Få klarhed over en ny, bedre og mere bevidst vej for børn og voksne. Når vi ved bedre, kan vi gøre bedre. Sammen.

Susanne Frandsen har sammen med illustrator Eva Ehler skrevet ’Sia & Den magiske sten’ – en anprist bestseller børnebog om personligt lederskab i børnehøjde, som Eva Ehler også har illustreret så smukt. Susanne har også skrevet den Børsenanmeldte bog ’Direktørmanualen – ledelse fra hjertet’.

15.30-16.00 – “Til det dejligste barn i verden” med forfatter Karen Fogh Andersson fra Karens Univers

Karen Fogh Andersson

Mød forfatter Karen Fogh Andersson på Speakers Book Corner, fredag den 1. marts, kl. 15.30.

Kom med på en magisk, lille rejse ind i “Til det dejligste barn i verden”, og bliv inspireret og introduceret for mulighederne i at bruge den unikke og personlige børnebog til bl.a. at styrke børns selvværd, selvbillede og skabe (indre) ro.

Kom med, lyt og mærk, hvad “Til det dejligste barn i verden” kan gøre for børn – og for dig.

Bogen er anbefalet af bl.a Foreningen For Børn Med Angst og har fået utroligt mange varme tilbagemeldinger fra børn og deres forældre.

“Til det dejligste barn i verden” er en personlig børnebog som indeholder historier, sange og guidede meditationer til børn ca. 3-10 år.

Jeg brænder for at dele om:

  • Autenticitet frem for perfekthed
  • Handlemuligheder og simple værktøjer
  • Forældreskabet uden dårlig samvittighed
  • Hvordan forældre naturligt og kærligt kan styrke vores børn
16.00-16.30 – FOR BØRN – “Børnenes klaverbog” af musikbogsforfatter Asbjørn Grøn fra Alias Forlag

Asbjørn Grøn

Mød musikbogsforfatter Asbjørn Grøn på Speakers Book Corner, fredag den 1. marts, kl. 16.00.

Asbjørn præsenterer sin bog Børnenes klaverbog, udgivet hos Alias Forlag.

Asbjørn, der er spillelærer og cand.mag. i musikvidenskab, fortæller om sit læringskoncept, afspejlet i bogens undertitel: Først én hånd, så to.

Asbjørn spiller nogle stykker fra klaverbogen på sit keyboard.

16.30-17.00 – “KOLLAPS – selv de stærkeste kan blive ramt” med forfatter Claus Elgaard

Claus Elgaard

Oplev forfatter Claus Elgaard fortælle om sin bog “KOLLAPS – selv de stærkeste kan blive ramt”, på Speakers Book Corner, fredag den 1. marts, kl. 16.30 .

Hvordan kommer man videre fra livets værste nedture?

Claus Elgaard giver rammende fortællinger fra sin nyeste bog KOLLAPS, hvori han taler med ni andre kendte danske mænd om deres alvorlige nedture, vendepunkterne og deres kamp for at vinde livet tilbage.

Få et glimt af de sårbare historier fra bl.a. kokken Thomas Herman, tv-værten Jes Dorph-Petersen, cykelrytteren Jens Veggerby, bjergbestigeren Rasmus Kragh og direktøren Michael Andersen.

17.00-17.30 – “Duke, mig og alle de andre” med forfatter og musiker Allan Bo Jørgensen

Allan Bo Jørgensen


Oplev forfatter og musiker Allan Bo Jørgensen på Speakers Book Corner, fredag den 1. marts, kl. 10.00.

“Efter 50 år som orkesterleder og musiker har jeg de seneste år ved siden af musikudøvelsen holdt en lang række foredrag under titlen “Duke, mig og alle de andre”. Mange har undervejs opfordret mig til at skrive en bog om emnet. Det har jeg gjort, og den udstilles nu på Bogmessen i Marselisborghallen.

Min væsentligste drivkraft i skabelsesprocessen har været et ønske om at bibringe så mange læsere som muligt et kendskab til livet med at skabe, organisere og udføre musik til mange dele af musikbranchen. Altså at give en fornemmelse for praktisk arbejde, kultur og miljø omkring musikerlivet.

Bogen er ikke en biografi, men er naturligvis skrevet med udgangspunkt i mit liv med musik. Det har været hensigten i en humoristisk tone at give tidsbilleder af miljøer og mennesker indenfor dele af musikken. Jeg har valgt at videregive historier som er morsomme, interessante, spændende og rørende – sladder og saftige historier er bevidst udeladt.

Det har ligeledes været hensigten at give et billede af hvordan jazz– og underholdningsmusik fra 1960erne og flere tiår frem blev spillet på mange restauranter, og hvordan det gennem årene har udviklet sig til, at jazz de senest 20 år i højere grad er blevet koncertmusik.”

17.30-18.00 – Fantastiske historier og fabulerende fortællinger med forfatter Desmer Kaunitz

Desmer Kaunitz

Hør forfatter Desmer Kaunitz fortælle om fantastisk litteratur på Speakers Book Corner, fredag den 1. marts, kl. 17.30

Hvorfor er det let at elske fantasy-genren?

Og hvordan kan en fortælling med drager, elverfolk eller spysfomytter stadig være vedkommende for os såkaldt ’moderne’ mennesker, børn/unge som voksne?

Hvilke oplevelses- og udviklingsskatte ligger gemt i den fantastiske litteratur?

Og hvorfor er det i øvrigt så forbandet svært at skrive fantasy på dansk?

Der kan undervejs forekomme illustrationer, informationer og muligvis frustrationer baseret på Desmers eget forfatterskab.

18.00-19.00 – “At skyde papegøjen” og andre sproglige udtryk med redaktør Lise Bostrup fra Den Danske Sprogkreds

Lise Bostrup

Hør forfatter og redaktør, Lise Bostrup fra Den Danske Sprogkreds, på Speakers Book Corner, fredag den 1. marts, kl. 18.00.

Redaktøren Lise Bostrup fortæller sproglige udtryk som At skyde papegøjen og at gå fra snøvsen.

Lærebogsforfatteren Lise Bostrup er formand for Den Danske Sprogkreds. Hun har redigeret bøgerne Med ja-hatten på (2020), Med professorhatten på (2021) og Hver fugl synger med sit næb (2022), der handler om faste udtryk og ordsprog i det danske sprog, og hun redigerer Sprogkredsens blad Sprogkræsen.

Lise Bostrup er mest kendt for lærebogen Aktivt dansk. En begynderbog i dansk for udenlandske studerende og ordbøger tilrettelagt for udlændinge, der lærer dansk og redigeret antologien Os hernedefra. Forfattere fra Lolland, Falster, Sydsjælland og omkringliggende mindre øer fortæller (2022).




19.00-19.30 – Poetry-Slam med digter og undergrundskunstner Mads Bjergen Pedersen

Mads Bjergen Pedersen

Oplev digter og poetry-slammer, Mads Bjergen Pedersen, på Speakers Book Corner, fredag den 1. marts, kl. 19.00.

“Jeg er vokset op i Hjørring og fik der de vigtigste lektioner/ Befandt mig senere i Aalborg, hvor den kom til at stå på fest, kunst og tissekoner / Er blevet banket og knækket, åbnet men ikke flækket / Tryg uden at være sat / Leder efter balancen mellem original og plat / Studerer klovneverdenen og dens gæster / Det at være poet er én af mine topgesjæfter / Doktorgrad i sjæl / Lapper sjæle-ar med åndelige sting / Det kræver præcision som testikel barbering / Lader det ikke syne så kører spøg og skæmt og gags / Det kræver præcision som en brazillian wax / Tjekker for lakrids mellem tæerne på voksdukker / Med røven i vejret som den gængse jordbærplukker.”

Mads Bjergen Pedersen er 44 år gammel og har skrevet poesi i mange år. Derudover rapper han og er en regulær undergrundskunstner. Modtog i 2010 en pris fra Aalborg teater for at være den fremmeste undergrundskunstner i Danmark. Mads desavouerer populærkultur og den gængse status.

“Du vil blive et andet og bedre menneske, hvis du tør høre min poesi.”
– Mads Bjergen Pedersen

Lørdag den 2. marts 2024 – Lille scene i salen

10.00-10.30 – “Død Ø” og “Mordet på Eden have” med forfatterparret Hanne og Torben Munk fra Den Danske Sprogkreds

Hanne og Torben Munk

Kom og hør forfatterparret Hanne og Torben Munk fra den Danske Sprogkreds fortælle om deres kriminalromaner på Speakers Bog Corner, lørdag den 2. marts, kl. 10.00.

Forfatterparret Hanne og Torben Munk har sammen skrevet kriminalromanerne “Død Ø” og “Mordet på Edens have”, som begge er udkommet på Mellemgaards Forlag i 2023. Fælles for de to forfattere er, at de har arbejdet adskillige steder i udlandet og derfor er fortrolige med kultur, skikke og politiske forhold i mange lande over stort set hele verden.

Hanne Munk er cand.mag. i litteraturvidenskab og øststatskundskab og har haft ansættelser ved Zeit-Verlag i Hamburg, Handelshøjskolens Forlag og Rigsarkivet. Hendes produktion omfatter faglitterære artikler samt oversættelser af fag- og skønlitteratur.

Torben Munk er civilingeniør og har arbejdet internationalt inden for søfartsområdet, men har også ind imellem været beskæftiget med voksenundervisning. Han er forfatter til et utal af faglitterære artikler på dansk og engelsk, specielt vedrørende skibsbygning og søfart.

Hanne og Torben Munk er medlemmer af forfattergruppen Os hernedefra.


10.30-11.00 – Forfatter Nina Raaschou fra Forfatterforlaget Attika læser op af sin debutroman, “Se min skole”

Nina Raaschou

Oplev Nina Raaschou læse op af sin debutroman “Se min skole” og fortælle om arbejdet med romanen på Speakers Book Corner, lørdag den 2. marts kl. 10.30.

Kirsten er lærer og elsker sit arbejde på Sydskolen. Hun er dygtig til at manøvrere i skolehverdagens mange udfordringer, samtidigt med at hun slås med problemer i kærlighedslivet. Kirsten bliver sat på en hård prøve, da kommunen varsler en skolesammenlægning, og hun samtidigt får en dårlig besked fra lægen.

Se min skole følger Kirsten og flere andre, ansatte, forældre, og elever, mens de hver især og sammen prøver at have det så godt som muligt og samtidigt omstille sig til de nye tider med usikkerhed, besparelser og skolesammenlægning

Se min skole er en roman om, hvor forskelligt vi oplever de samme begivenheder. Den er også en fortælling om hvordan en gruppe mennesker omkring Sydskolen interagerer med hinanden, og hvordan de har det med det, som de gør eller burde gøre.

Se min skole er udkommet på forfatterforlaget Attika ultimo februar 24.

Nina Raaschou har fyrre års kendskab til skolen som lærer, leder, forælder og kommunal skolekonsulent.

11.00-11.30 – FOR BØRN – Forfatter Sophie Cleve læser op af “Solsikkemysteriet”

Sophie Cleve

Hør forfatter Sophie Cleve læse op på Speakers Book Corner, lørdag den 2. marts, kl. 11.00.

Sophie læser højt fra “Solsikkemysteriet”, en spændende detektivhistorie, der tager udgangspunkt i Solsikkeprogrammet, og fokus på inklusion, det at have et usynligt handicap og menneskelige relationer.

Sophies søn var inspirationen til bogen, og hun fortæller lidt om, hvordan bogen blev til.

Sophie er desuden pædagog og er en super oplæser!

Mød også Sophie, og hør mere om Solsikkemysteriet på Forlaget Impuls stand.

11.30-12.00 – FOR BØRN – Sommerfuglehaver og gode steder for Krible Krable dyr med forfatter Susie Kierkegaard

Susie Kierkegaard

Oplev forfatter og naturvejleder Susie Kierkegaard på Speakers Book Corner, lørdag den 2. marts, kl. 11.30.

Synes du biller, sommerfugle, bænkebidere, tusindben og mariehøns er sjove, smukke og spændende?

Er du nysgerrig på hvilke små kryb og sommerfugle der kan bo i haven?

Kunne du tænke dig at dyrke dine egne sommerfugle?

Tør du spise en bænkebider?

Bare rolig, det gør vi ikke, men den er faktisk i familie med rejer, så det kan man godt.

Vil du have mere liv i haven?

Du kan høre noget om, hvad der skal til for at smådyrene de flytter ind i jeres have.

Foredragsholder og naturvejleder Susie Kierkegaard er forfatter til Sofia & Stjernekatten, med flere bøger undervejs om biodiversitet.

12.00-12.30 – “Ordesa” af Manuel Vilas præsenteres af oversætter Helge Krarup fra Forlaget Aurora Boreal

Manuel Vilas v/Helge Krarup

Oversætter Helge Krarup fra Forlaget Aurora Boreal, præsenterer den spanske roman, Ordesa, 375 sider af forfatteren Manuel Vilas, lørdag 2. marts, kl 12.00.

Manuel Vilas født 1962, har skrevet 14 digtsamlinger, syv romaner, syv essaysamlinger. Ordesa er en egn i de spanske Pyrenæer, hvor Vilas selv kommer fra, og romanen har præg af autofiktion.

Fortælleren er forfatter og har som Vilas været gymnasielærer. En midaldrende mand, nyligt fraskilt, som reflekterer over livet med en opvækst i et udkantsspanien, vokset op i den lavere middelkasse med ambitioner, præget af indforståede borgerlige normer.

Romanen har på den måde et kritisk blik på klassesamfundet Spanien. Men bogens refleksioner er også almene og cirkler om den mentale arv fra hans afdøde forældre, og hans egne voksne børns holdning til ham og derigennem opdragelsens gentagelser og udeladelser.

12.30-13.00 – Forfatter Susanne Kjærgaard interviewes og læser op fra sin bog

Susanne Kjærgaard

Forfatter Susanne Kjærgaard læser op fra sin bog prosa-/lyrikhybriden “Tre små historier om det meste”, lørdag den 2. marts, kl. 12.30.

“Tre små historier om det meste” er ifølge lektørudtalelsen ”En barsk og hjerteskærende historie om at være mærket for livet.”

I samtale med Alias Forlags forlægger og redaktør Rikke Aarøe Carlsen, der har illustreret bogen, kommer Susanne ind på oplevelsen af at få sat billeder til sine ord. Desuden vil de tale lidt om et fælles novelleprojekt, som Susanne sammen med andre forfattere bidrager til med planlagt udgivelse hos Alias Forlag senere på året.

Forfatter Susanne Kjærgaard (f. 1955) er uddannet lærer og journalist. Hun betegner sig selv som en evigt skrivende og oplæsende københavner med en del oplevelser i bagagen. Udover at have tilegnet sig sproglige kompetencer fra journalistikken har Susanne Kjærgaard deltaget i to forløb på Vesterbro Forfatterskole og har desuden flere skrivekurser på Grundtvigs Højskole bag sig.

Susanne træffes desuden på Alias Forlags stand, lørdag den 2. kl. 13-16.

13.00-14.00 – Stress og behandling af forfatter og coach Corina Roig fra Alivia

Corina Roig

Mød Corina Roig på Speakers Book Corner, lørdag den 2. marts, kl. 13.00.

Corina Roig fortæller om årsagerne til, at du har angst, stress eller depression, og om hvordan det kan behandles, så det fylder mindre i dig eller helt forsvinder.

Du kan også selv dulme ubehaget i kroppen, uanset om du er ramt af angst, stress depression, bekymring, vrede, sorg, dårligt selvværd eller andet.

Du bliver derfor også guidet gennem en selvbehandling, så du mærker ubehaget blive mindre eller forsvinde.

Alle kan deltage, og man behøver ikke at have angst, stress eller depression for at kunne få noget ud af den guidede selvbehandling.

14.00-14.30 – Poetry-Slam med forfatter Kasper Nefter Olsen

Kasper Nefter Olsen

Hør Poetry-Slam med Kasper Nefter Olsen på Speakers Book Corner, lørdag den 2. marts.

For 3.000 år siden, da der ikke fandtes bøger, var en forfatter ikke en skribent, men en sanger. Hvorfor? Fordi, det er meget lettere at lære en sang udenad end et stykke prosa. Derfor er ikke blot de første poetiske værker, som fx Homers Illiade og Odyssé, men også nogle af de første filosofiske værker forfattet på vers.

Det gælder således den tidlige græske filosof Parmenides, hvis vers om ”Vejen til Væren” er nyoversat af Kasper Nefer Olsen på VALVILLE i 2022.

Oversætteren vil kort forklare, hvorledes den græske metrik fungerede og hvorledes den kan gengives på dansk, og derefter oplæse en smagsprøve, hvor man forhåbentlig kan høre den klare tankes dybe rytme.

14.30-15.00 – Forlæggerne Allan Lillelund Andersen (Silkefyret) og Kristian Tanghøj (Æther) i uformel snak om at være et lille forlag

Allan Lillelund Andersen
og Kristian Tanghøj

Mød de to Aarhus forlæggere Allan Lillelund Andersen (Silkefyret) og Kristian Tanghøj (Æther) på Speakers Book Corner, lørdag den 2. marts, kl. 14.30.

De to Aarhus forlæggere, Allan Lillelund Andersen (Silkefyret) og Kristian Tanghøj (Æther), mødes på scenen til en uformel snak om at være et lille forlag, om udgivelsesprocesser og selvfølgelig bøger.

De går begge meget op i materialer, boghåndværk og kunstfærdige bogudgivelser, og vil præsentere eksempler på scenen hvor tilhørerne er velkomne til at stille spørgsmål undervejs.

15.00-15.30 – Forfatter Lena la Cour Pind læser op af sine digtsamlinger

Lena la Cour Pind

Oplev forfatter Lena la Cour Pind på den Speakers Book Corner, lørdag den 2. marts, kl. 15.00.

Lena la Cour Pind læser digte op fra sin nyeste digtsamling “Træerne drypper med sukker”, der er hverdagsdigte om folk, hun støder ind i omkring i kvarteret, hvor hun bor.

Digtsamlingen kredser om temaer som lykke, kedsomhed og sorg.

Desuden vil der være et par oplæsninger fra Lenas første digtsamling “Glimmer drysser skråt”, som er digte der reflekterer over det nære kontra afstand. 

15.30-16.00 – Cand.mag. Lise Bostrup fortæller om dansk Sprogpolitik og Den Danske Sprogkreds

Lise Bostrup

Hør forfatter, redaktør og cand.mag, Lise Bostrup fra Den Danske Sprogkreds, på Speakers Book Corner, lørdag den 2. marts, kl. 15.30.

Redaktøren Lise Bostrup om dansk Sprogpolitik og Den Danske Sprogkreds.

Lærebogsforfatteren Lise Bostrup er formand for Den Danske Sprogkreds. Hun har redigeret bøgerne Med ja-hatten på (2020), Med professorhatten på (2021) og Hver fugl synger med sit næb (2022), der handler om faste udtryk og ordsprog i det danske sprog, og hun redigerer Sprogkredsens blad Sprogkræsen.

Lise Bostrup er mest kendt for lærebogen Aktivt dansk. En begynderbog i dansk for udenlandske studerende og ordbøger tilrettelagt for udlændinge, der lærer dansk og redigeret antologien Os hernedefra. Forfattere fra Lolland, Falster, Sydsjælland og omkringliggende mindre øer fortæller (2022).

16.00-16.30 – Hvornår er det for sent? – Forfatter Lars Kærgaard fortæller om sin roman

Lars Kærgaard

Hør forfatter Lars Kærgaard på Speakers Book Corner, lørdag den 2. marts, kl. 16.00, hvor han fortæller om romanen, “Hvornår er det for sent”, og hans hustru, Anette, læser op fra den.

Hovedpersonerne i bogen er Martha, der er rundet af nøjsomheden på den midtjyske hede og udelukkende lever for sin kunst, og Carl, hvis hele liv er karrieren i en stor dansk bank, hvor han har succes. Martha er lige blevet opdaget og på vej op, mens Carls liv er ved at løbe tør for mening. Romanen er en vedkommende fortælling om ensidig, altfortærende passion i kunst og karriere, om hovedkulds forelskelse midt i livet, om stedets metafysik og ikke mindst om frihed. Marthas og Carls liv skifter pludselig retning, da de mødes langt hjemmefra i Red Rocks i Arizona – men hvad er meningen med det hele, og hvornår er det for sent at få sig selv med?

Lars Kærgaard stammer fra Nordjylland, er journalist og mangeårig kommunikatør i flere danske virksomheder. Mød også forfattere på Forfatterforlaget Attikas stand, hvor han gerne signerer sin bog.

16.30-17.30 – Forfatter A.K Hansn fra Gymnoten optræder med spoken word, guitar og lidt apparatur

A.K. Hansn / Gymnoten

Oplev A.K. Hansn fra Gymnoten optræde med spoken word, guitar og lidt apparatur på Speakers Book Corner, lørdag den 2. marts,  kl. 16.30.

Fra rapporter om rastløsheden i Århus Nord, sange om aber og djurslandske piger til postkort fra sindets ensomme industrikvarterer.

– Gaffa skrev om Hansns spoken word LP Heroicus Interruptus: “Underholdende – og med reelle litterære kvaliteter fra et sted meget langt fra Forfatterskolen. Beskidt, uprætentiøst poetisk uden studentikos bismag.”

Hansn har som forfatter udgivet bøgerne Fede Frelser INC. og Dovenkroppen i Modvind samt en række tegneserier, blandt andet Voyage Voyage, Okkult Mekanik og Sydstjernen og har siden 1990 huseret på den alternative danske musikscene bl.a. i grupperne Vildensky og Singvogel og punkoutfittet Rådne Lunger.

Søndag den 3. marts 2024 – Lille scene i salen

10.00-10.30 – “Danish Grammar Naturally” med forfatter Michael Falkendorf fra Den Danske sprogkreds

Michael Falkendorf

Mød forfatter Michael Falkendorf fortælle om sin bog “Danish Grammar Naturally”, en anderledes bog for udlændinge, der ønsker at lære dansk, på Speakers Book Corner, søndag den 3. marts, kl. 10.00.

Danskunderviser, foredragsholder og naturfotografen, Michael Falkendorf er cand.phil. i dansk og sprogpsykologi og bestyrelsesmedlem i Den Danske Sprogkreds og bidragyder til bladet Sprogkræsen.

Hans bog Danish Grammar Naturally – om dansk grammatik i et naturligt perspektiv er blevet til efter ønsker fra hans udenlandske kursister, som har efterspurgt en bog, der giver dem grammatiske forklaringer på dansk og engelsk og tilhørende øvelser.

Desuden har han sat en masse naturbilleder ind i bogen både til afslapning og samtale.

10.30-11.00 – Forfatter Jørgen Skaastrup i samtale med forlægger og redaktør, Rikke Aarøe Carlsen, fra Alias Forlag

Jørgen Skaastrup

Mød forfatter, illustrator og oversætter Jørgen Skaastrup på Speakers Book Corner, søndag den 3. marts, hvor han læser op af Digte fra baglandet af Ella Wollf.

“Digte fra baglandet” er oversat fra tysk af Jørgen Skaastrup, og af sin snart-kommende roman Katalog 4321, hvis handling er baseret på samme ramme som digtene, nemlig tiden omkring Berlinmurens fald.

Digtsamlingen udkommer fredag på Bogmessen hos Alias Forlags stand, og romanen senere på foråret. I samtale med forlægger og redaktør Rikke Aarøe Carlsen kommer Jørgen ind på at sætte billeder til sine ord.

Jørgen har selv illustreret sine bogudgivelser på Alias Forlag.

11.00-11.30 – FOR BØRN – Illustrator Thomas Friis Pedersen fra Forlaget Impuls læser op af “Solsikkemysteriet”

Thomas Friis Pedersen

Hør illustrator Thomas Friis Pedersen læse op på Speakers Book Corner, lørdag den 2. marts, kl. 11.00.

Fredag læser Thomas højt fra “Solsikkemysteriet”, en spændende detektivhistorie, der tager udgangspunkt i Solsikkeprogrammet, og fokus på inklusion, det at have et usynligt handicap og menneskelige relationer.

Thomas er meget levende på en scene, laver stemmer og lever sig ind i historien. Så kom og oplev bogens illustrator, give den gas på scenen

11.30-12.00 – Når jorden går under – en munter snak om dystopi og katastrofer med forfatter Christian Engkilde

Christian Engkilde

Oplev forfatter Christian Engkilde på Speakers Book Corner, søndag den 3. marts, kl. 11.30, hvor han er i samtale med Mikkel Wendelboe.

Den danske konge af dystopi, forfatter Christian Engkilde, fortæller om denne litterære genre, som er blevet meget populær de seneste år.

Med udgangspunkt i hans egen serie, trilogien PANDORA og hans nyeste roman, NOTER OM AT OVERLEVE, giver han et indblik i tankerne bag de dystre emner. Er der håb når enden er nær?

Christian Engkilde interviewes af forfatter og TV-vært Mikkel Wendelboe, så vi lover at publikum kan gå jordens undergang i møde med et smil på læben.

12.00-12.30 – “Brud” af Andrés Neuman præsenteres af oversætter Helge Krarup fra Forlaget Aurora Boreal

Andrés Neuman v/Helge Krarup

Oversætter Helge Krarup fra Forlaget Aurora Boreal, præsenterer  Andrés Neumans roman “Brud” på Speakers Book Corner, søndag den 3. marts, kl. 12.00.

Den argentinske forfatter, Andrés Neuman (født 1977) har blandt andet skrevet romanen ” Brud”, 420 sider.

Hovedpersonen er japaner, der som barn overlevede atombomben over Hiroshima. Han får arbejde for et japansk TV-firma og udstationeres gennem årene i Paris, New York, Buenos Aires, Madrid og som pensionist hjem igen til Japan, hvor han lander i jordskælvet, der ødelagde atomkraftværket, Fukushima.

I hver af byerne bor han med en ny kvinde, og det er dem, der fortæller hans og deres historie, tanker, problemer, og derved bliver romanen en fascinerende, imponerende rejse gennem de sidste 60 års verdens- og mentalitetshistorie, men vel at mærke, set gennem levende menneskers individuelle tanker og oplevelser.

12.30-13.00 – Forfatter bag bogserien “Fønixens hjerte”, Christina Ramskov, fortæller om det, at være forfatter og ordblind

Christina Ramskov

Oplev forfatter Christina Ramskov på Speakers Book Corner, søndag den 3. marts, kl. 12.30. 

Christina Ramskov fortæller om sin bogserie “Fønixens hjerte”, og hvordan hun kunne skrive en serie med hele 9 bøger som ordblind og med flere andre diagnoser, uden at give op.

Christina fortæller om sit liv, vejen til at skrive en bog og om sin serie.



13.00-13.30 – Forfatter Susanne Lykke interviewes af forfatter Mikkel Wendelboe

Susanne Lykke

Oplev forfatter Susanne Lykke på Speakers Book Corner, søndag den 3. marts, kl. 13.00, i et interview med forfatter og illustrator Mikkel Wendelboe.

Susanne Lykke fortæller om sin spritnye podcast, Fantasy for evigt.

Kig forbi, og hør hvordan du som lytter kan få indflydelse i podcasten.

13.30-14.00 – Forfatter Wenche Thinnesen Vogtmann interviewes af moderator Hanne Rønberg fra Kolding bibliotek

Wenche Thinnesen Vogtmann

Oplev forfatter Wenche Thinnesen Vogtmann på Speakers Book Corner, søndag den 3 . marts, kl. 13.30, i et interview med moderator Hanne Rønberg fra Kolding bibliotek.

Sammen undersøger de, hvordan en karakter kan påvirke forfatteren bag og omvendt. Hvordan finder forfatteren og karakteren sammen i en symbiose, der fungerer for både karakteren og forfatteren. Og hvad sker der med forholdet, når det sidste punktum er sat, og forfatteren lever videre, mens karakteren forbliver den alder, personen havde, da bogen blev lukket i.

Og gad vide om forfatteren siden kan give karakteren nyt liv via andre kanaler? Så kom og lyt med, når Wenche Thinnesen Vogtmann både fortæller og til sidst svarer på spørgsmålet, bl.a. ved at give taletiden videre til hendes fiktive person, Maja 14 år, fra bogen ‘Bare en dag uden’.

Wenche og Hanne vil primært tage udgangspunkt i Wenches to seneste bøger; ’Bare en dag uden’ og ’Os, når vi er sammen’.

14.00-14.30 – Aarhus-romanen ”Karsten med K” med forfatter Palle Hansen-Skov

Palle Hansen-Skov

Oplev forfatter Palle Hansen-Skov på Speakers Book Corner, søndag den 3. marts, kl. 14.00.

Det bliver en oral ”teaser” til den underfundige roman der blev udgivet i 2022. Palle Hansen-Skov løfter sløret for hvorfor romanen blev til og hvem denne Karsten er. Og hvorfor er handlingen henlagt til Håndværkerparken i Højbjerg?

Normalt er Palle Hansen-Skov optaget af at skrive og læse historiske dramaer, og på sin stand i salen præsenterer han også sin debutroman ”Den lange færd – slavegjort af vikinger.”

”Karsten med K” er derimod meget nutidig og aktuel.

14.30-15.00 – ”DU ER IKKE DEN DU TROR DU ER” af forfatter Gitte Saldern

Gitte Saldern

Oplev forfatteren Gitte Saldern fortælle, hvorfor du ikke er den, du tror, du er på Speakers Book Corner, søndag den 3 . marts, kl. 14.30.

Gitte Saldern driver til daglig praksis i Aabenraa som specialist i Naturlig Intelligens og Integral Sexologi, hvor der tages udgangspunkt i at vi har al den viden og energi vi har brug for inden i os. Men også at vi alle usynlige mønstrer, der har sat sig som en stopklods for at kunne leve et mere meningsfyldt liv.

Bogen dykker med en lethed ned i de komplekse aspekter at menneskelig energi, seksualitet samt arv og miljø – alt sammen koblet sammen med erfaringer og fortællinger fra Gitte Salderns eget liv og hendes virke. Målet med bogen er, at du som læser inviteres til at reflektere og mærke, at noget giver ny mening på et dybere niveau.

Hvis du også være med til at gøre verden til et bedre sted at være, må du starte med sig selv – for at afvikle det, der ubevidst begrænser dig i at leve i overensstemmelse med din indre kerne.

Kig også forbi Gitte Salderns stand, hvor hun beredvilligt vil svare på spørgsmål og hvor du selvfølgelig kan købe bogen til en særlig messepris samt få den signeret sammen med et personligt budskab.

15.00-15.30 – Forfatter Jacob K. Rosendal i samtale med forlægger og redaktør, Rikke Aarøe Carlsen, fra Alias Forlag

Mød forfatter Jacob K. Rosendal på Speakers Book Corner, søndag den 3. marts, kl. 15

Jacob K. Rosendal fortæller om sin skriveproces og læser fra sin seneste digtsamling At samle noget op, som ingen har tabt, udkommet på Alias Forlag.

Ifølge lektørudtalelsen ”Kloge digte med humor, som lykkes med at kæde det kaotiske sammen i skriften.”

Jacob vil være i samtale med forlægger og redaktør Rikke Aarøe Carlsen, der har illustreret bogen, og Jacob kommer ind på oplevelsen af at få sat billeder til sine ord.

15.30-16.00 – “Herberts verden” – Børnebogsforfatter Karin Louise Sigurskjold i samtale med Lise Bostrup

Karin Louise Sigurskjold

Mød børnebogsforfatter Karin Louise Sigurskjold på Speakers Book Corner, søndag den 3. marts, kl. 15.30.

Karin Louise interviewes af Lise Bostrup om sin børnebog Herberts verden for de 3-5-årige.

Karin Louise Sigurskjold er cand.mag. i engelsk og oldtidskundskab og har arbejdet som gymnasielærer fra 1984 til 2019. Hun er næstformand i Den Danske Sprogkreds og medforfatter til “Hver fugl synger med sit næb”, “Farverige ordsprog til hverdagsbrug” (2022), og hun har skrevet adskillige artikler i bladet Sprogkræsen.

16.00-16.30 – Forfatter Karen Kolmos læser op af sin novellesamling “Smilet sidder i fødderne”

Karen Kolmos

Oplev forfatter Karen Kolmos på Speakers Book Corner, søndag den 3. marts, kl. 16.00.

Debutanten Karen Kolmos læser op af sin novellesamling “Smilet sidder i fødderne”, udgivet af forlaget Attika.

Karen Kolmos introduceres og interviewes af Søren Møller inden oplæsningen. 

De 9 noveller i bogen kredser blandt andet om emnerne fortid og nutid, voksne og unge samt de kriser, som mennesker oplever. 

16.30-17.00 – “Duke, mig og alle de andre” med forfatter og musiker Allan Bo Jørgensen

Allan Bo Jørgensen


Oplev forfatter og musiker Allan Bo Jørgensen på Speakers Book Corner, søndag den 3. marts, kl. 16.30.

“Efter 50 år som orkesterleder og musiker har jeg de seneste år ved siden af musikudøvelsen holdt en lang række foredrag under titlen “Duke, mig og alle de andre”. Mange har undervejs opfordret mig til at skrive en bog om emnet. Det har jeg gjort, og den udstilles nu på Bogmessen i Marselisborghallen.

Min væsentligste drivkraft i skabelsesprocessen har været et ønske om at bibringe så mange læsere som muligt et kendskab til livet med at skabe, organisere og udføre musik til mange dele af musikbranchen. Altså at give en fornemmelse for praktisk arbejde, kultur og miljø omkring musikerlivet.

Bogen er ikke en biografi, men er naturligvis skrevet med udgangspunkt i mit liv med musik. Det har været hensigten i en humoristisk tone at give tidsbilleder af miljøer og mennesker indenfor dele af musikken. Jeg har valgt at videregive historier som er morsomme, interessante, spændende og rørende – sladder og saftige historier er bevidst udeladt.

Det har ligeledes været hensigten at give et billede af hvordan jazz– og underholdningsmusik fra 1960erne og flere tiår frem blev spillet på mange restauranter, og hvordan det gennem årene har udviklet sig til, at jazz de senest 20 år i højere grad er blevet koncertmusik.”

17.00-17.30 – “Fyrstens Fald” med forfatter og videnskabsjournalist Henrik Olsen

Henrik Olsen

Oplev forfatter Henrik Olsen på Speakers Book Corner, søndag den 3. marts, kl. 17.00.

Danmarks jernalder er en skatkiste af ufortalte dramaer. Nu er fortællingen om en af de mægtige jernalderfyrster blevet levendegjort i Henrik Olsens spændingsroman ’Fyrstens fald’, som er udkommet på forlaget Attika.

Med udgangspunkt i romanen fortæller Henrik Olsen, hvordan det er at grave dybt ned i arkæologien og sætte kød og blod på de mennesker, som levede i 200-tallets Danmark.

Henrik Olsen er forfatter og videnskabsjournalist. ’Fyrstens fald’, som er hans debutroman, kæder arkæologiske fund sammen til en medrivende fortælling, hvor alliancer bliver til brud og venskab avler fjendskab. Den afslører magtsygens hæslige ansigt, hævnens blinde had og kærlighedens betingelsesløse loyalitet. Mød også forfatteren på Attikas stand.

Børnehjørnet

Oplæsning

Det første Phaunie eventyr

Lørdag kl. 11.00-11.30
Lørdag kl. 15.00-15.30
Søndag kl. 13.00-13.30

Kig med i bogen med eventyrlige tegninger, mens der læses op fra den første bog i Phaunie-serien. En Phaunie (udtales Favni) er et lille eventyrligt væsen, der gemmer sig i naturen, men som virkelig godt kan lide at blive fundet og brugt til noget.

Phaunie betyder ’den der elsker naturen’. Kom og hør eventyret om festen i hindbærkrattet, og om Kastanje Phaunie, der føler sig helt farveløs, men heldigvis bliver mødt af en ven. Bogen oser af natur og tro på, at alle individer er betydningsfulde.

Illustration: Nanna Ernst. Tekst: Rikke Hedman


Oplæsning

Brilleprinsessen

Lørdag kl. 10.00-11.00

Kom og bliv tryllet ind i et spændende eventyrunivers, når der bliver læst højt af Brilleprinsessen. Prinsesse Ella elsker sine mange smykker, kjoler og krystaller, men en dag kan hun ikke længere se forskel på dem. Faktisk er det ikke første gang, at Ella har svært ved at se ordentligt.

Hun fortæller den gamle slotsfrø Hubert om sit problem, og heldigvis har han en god idé, som kan hjælpe Ella med at se ordentligt igen. Det indebærer dog, at de får hjælp af en helt særlig beboer på slottet…

Der er mulighed for at tegne en af de spændende tegninger fra bogen, imens der læses højt.

Tegnekursus

Lær at tegne hunden Sherlock

Lørdag, kl. 12.00-13.00

Lær at tegne hunden Sherlock fra bogen Solsikkemysteriet, og andre sjove dyr med Thomas Friis Pedersen, også kendt som illustratoren Thop, der har illustreret over 50 børnebøger.

Vi indleder med at lære at tegne dyrehoveder med simple tekniker, og arbejder derefter med kroppen- man kan nemlig komme rigtig langt med et par cirkler.

Børnene får så lov at bestemme hvilke dyr vi så skal tegne, som vi så arbejder med trin for trin.

Vi skal, som noget helt specielt, kigge på hunden Sherlock, fra bogen Solsikkemysteriet.

Solsikkemysteriet har Thomas illustreret og skrevet sammen med Sophie Cleve. Bogen kan købes hos Forlaget Impuls på Bogmessen.

Et sjovt kursus for piger og drenge i alle aldre.

Leg & bevægelse på gulv

Heltemission med Let’s Go Heroes

Lørdag kl. 13.30-14.30

Kom på en sjov og aktiv heltemission med Let’s Go Heroes!

Kan I redde den meget fornemme Jette Etikette fra de afskyelige hundepøller?

Sjov og ballade for børnefamilien (Sværhedsgrad + 4 år).

Tegnekursus & konkurrence

Lær at tegn med Tankestreger

Søndag kl. 10.00-12.00

Lær at tegne med Tegneskyen, som har lavet Tankestreger-bøgerne.

Her kan du lære at tegne efter tegneguides i bøgerne – og der vil også være præmier til de bedste tegninger.

For børn i alle aldre.


Ansigtsmaling

Kom forbi og få en flot ansigtsmaling

Søndag kl.11.00-15.00

Marie fra ansigtsmaling-born.dk kommer forbi og tilbyder en flot ansigtsmaling til børn.

Marie står i børnehjørnet og maler fra kl. 11.00-15.00.

Bemærk, der kan være kø.

Om malingen
Ansigtsmaling-born.dk bruger maling fra GRIMAS. GRIMAS er en mindre, hollandsk virksomhed. Produkterne er glutenfri og uparfumerede.


tegnekonkurrence

Tegn & Vind

Alle dage i Børnehjørnet

Kom forbi Børnehjørnet i alle messedagene, tegn en tegning og hæng den op.

Vi udlodder fine bogpræmier for børn alle dage.

Udtrækninger:

Første præmieudtrækning
Hver dag, kl. 12.00

Anden præmieudtrækning
Hver dag, kl. 15.00

Kom forbi og se, om du er dagens vinder.

Alle præmier skal hentes på messen. Vi eftersender ikke præmier. Præmier kan ikke byttes til andre bogpræmier eller penge.