Gravid og yoga – babytid :)

Jeg leste om graviditet og yoga. Her er det som ble skrevet. Det var på engelsk, men trenger å øve litt norsk, så nå oversette jeg det.

Prenatal-yoga klasser er veldig populære, og sammen med en kardiovaskulær trening, for eksempel turgåing, kan yoga være en ideell måte for fremtidige mødre å holde seg i form. Enten du er nybegynner eller en veteran, kan yoga holde deg limber, tone musklene og forbedre balansen og sirkulasjonen under svangerskapet dit. Alle med svært liten innvirkning på leddene.

Yoga er også gunstig fordi du vil lære å puste dypt og bevisst slappe av. Noe som vil være nyttig når du møter de fysiske kravene til arbeidskraft, fødsel og ny morskap. Lære å puste fullt er faktisk en av de første tingene du vil lære i en yoga klasse. For å bruke pusteteknikk praktisert i yoga, kjent som ujjayi, ta deg i luften sakte gjennom nesen, fylle lungene dine som du utvider magen, og puster helt inntil magen komprimerer.

Lære å gjøre ujjayi-pusting klargjør deg for arbeidskraft og fødsel ved å trene deg til å holde deg rolig når du trenger det mest. Når du er i smerte eller redd, produserer kroppen adrenalin og kan gi mindre oksytocin. Et hormon som gjør at arbeidskraft fremgang. En vanlig yoga praksis vil hjelpe deg å motstå trangen til å stramme opp når du føler smerte, og gjøre det lettere å slappe av i stedet.

Jeg har det fra http://www.babycenter.com/0_great-pregnancy-exercise-prenatal-yoga_7862.bc

Jeg tror det er noe for meg. Har ikke erfaring med den type yoga, men det høres super spennende ut. Og det høres virkelig relevant ut for meg og. Jeg gleder meg veldig. Håper i al fall det kan bli funnet i nærheten. Ellers skal  jeg på youtube og gjøre det selv i stua. Men det ville være best om det var noen klasser i nærheten.

 

Så denne videoen om baby yoga og. Det blir gøy.

 

Også funnet noen bøker jeg må lese. God nok engelsk, men sån er det. Bok 1 og bok 2.